ANM a emis două coduri galbene de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate, prima avertizare fiind valabilă de duminică după amiază până luni dimineață în peste 10 județe din sud-estul țării, iar cea de-a doua de luni la prânz până marți dimineață în peste jumătate din țară.

Cod galbenFoto: ANM

Primul cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate este valabil de duminică, ora 16.00, până luni, ora 06.00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Al doilea cod galben este valabil de luni, ora 12.00, până marți, ora 06.00 dimineața.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.