Ministrul Turismului şi lider al PSD Sibiu, Bogdan Trif, a anunţat sâmbătă că va face publice fotografii şi informaţii despre manifestanţii care protestează în faţa sediului social-democraţilor sibieni, acuzându-i pe aceştia de „interese politice”, relatează Agerpres.

Protest la SibiuFoto: Captura YouTube

Trif îi acuză pe protestatari că au în spate interese politice şi că beneficiază de bani din contracte cu administraţia publică locală, condusă la Sibiu de către PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).

„Sunt oameni care cu contracte cu Primăria, cu Consiliul Judeţean, l-am văzut pe preotul Bisericii Evanghelice cu enoriaşi, adică sunt mai mult decât pe faţă. L-am văzut pe preşedintele USR, am văzut-o pe doamna Turcan, deci, ce vedeţi în faţa sediului nu este o manifestaţie a cetăţenilor, este o manifestaţie eminamente politică şi o manifestaţie a sinecurilor care ţin de Primărie şi de Consiliu Judeţean. Nu trebuie să ne ascundem, eu chiar le-am spus şi le-am propus colegilor, să îi şi prezentăm pe cei care vin în faţa sediului şi să arătăm cu poze, cu documente în spate, cum au beneficiat de fonduri de la Consiliul Judeţean, de la Primărie şi ce interese politice au în spate. Avem un arhitect, după ce a protestat în faţa sediului, a devenit preşedintele Colegiului Arhitecţilor şi, ce să vezi, a câştigat execuţia PUZ-ului pentru spitalul care urmează să fie făcut de Consiliul Judeţean şi nu sunt bani puţini. (...) O să vi-i prezentăm cu poze, cu filmări, pentru că nu doar ei ne văd pe noi, îi vedem şi noi pe ei”, a declarat Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Peste o sută de sibieni au protestat sâmbătă, la ora 12.00, timp de 15 minute, în faţa sediului PSD, acuzându-l pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, că a redus cu 30% bugetul alocat proiectelor culturale.

Ministrul Culturii a afirmat sâmbătă, în conferinţa de presă de la Sibiu, că nu s-a redus cu 30% bugetul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Întrebat dacă s-a redus bugetul AFCN cu 30%, ministrul Culturii a spus: „Toate aceste informaţii, chiar am avut o întâlnire cu reprezentanţii AFCN în cursul zilei de miercuri, toate aceste lucruri şi informaţiile date de cei de la AFCN în spaţiu public sunt informaţii false”.

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, le recomandă celor de la AFCN să mai creeze o sesiune pentru proiecte, în luna iunie.