Președintele Klaus Iohannis le-a spus studenților prezenți la Universitatea de Vest din Timișoara să meargă la urne și să nu îi lase „pe cei care promit multe, însă fac puțin” să le frâneze dezvoltarea, transmite Mediafax.

IohannisFoto: Captura Privesc.eu

Klaus Iohannis le-a spus, vineri, la Timișoara, studenților, că săptămâna viitoare vor avea ocazia să voteze, unii poate pentru prima dată.

„Este o oportunitate de a vă face vocea auzită în configurarea direcției țării noastre, precum și a Europei în ansamblul său. Vă încurajez să o faceți. Deși din multe puncte de vedere Timișul este în fruncea țării, prezența la vot a fost o excepție. Astăzi ne confruntăm cu consecințele nefaste ale absenteismului, așa că, dragi studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele”, a afirmat președintele.

Acesta i-a îndemnat pe studenți să nu îi lase „pe cei care promit multe, însă fac puțin” să le frâneze dezvoltarea ca români și ca europeni.

Potrivit președintelui, mai este nevoie ca și cei care guvernează România să înțeleagă că situația din educație este „dezastruoasă” și nu mai poate continua.

„Dacă nu știu sau/și nu vor să facă lucrurile mai bine, atunci să plece și să lase loc altora care se pricep, pentru că nu ei, ci românii sunt cei care vor plăti pentru aceste eșecuri”, a spus președintele.