Fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchet împotriva lui Gheorghe Stan și a Adinei Florea de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, sesizările fiind declinate la Secția de anchetare a magistraților, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Gheorghe Stan si Adina FloreaFoto: Captura Antena 3

Conform surselor citate, fostul procuror Mircea Negulescu şi fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri la Parchetul instanței supreme împotriva lui Gheorghe Stan, actual procuror-șef al Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, și a Adinei Florea, procuror șef adjunct al aceleiași structuri, plângerea fiind trimisă de Parchetul General la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

Adina Florea și Gheorghe Stan sunt acuzaţi, printre altele, de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, au precizat sursele citate.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetați de secția specială de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru constituire de grup infracţional organizat. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.