​​Cel mai mare complex de agrement din zona de nord-est a ţării va fi deschis oficial vineri, la Botoșani, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro. Se întinde pe o suprafaţă de aproape 50 de hectare și cuprinde parc acvatic, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar, piscine, parc de agrement pentru copii, parcări.

"Cornişa Aquapark& Sports“ este o investiţie care a inclus și finanțare europeană, iar primarul Cătălin Flutur spune că acest complex de agrement este unic în ţară, având în vedere suprafaţa pe care se întinde - aproape 50 de hectare - şi facilităţile oferite, scrie Ziarul de Iași.

"Cornişa Aquapark & Sports“ a costat 20 de milioane de euro şi cuprinde aqua park, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar care poate fi utilizat inclusiv pentru antrenamente de hochei sau curling, piscine (interioare şi exterioare), parc agrement pentru copii, sală de fitness, bazin contracurent, pereţi pentru escaladă şi saune.

Parcul va fi inaugurat astăzi și vor urma trei zile de spectacole, ale căror costuri au fost estimate la aproape 100.000 euro. Printre artiştii invitaţi se numără Dr. Alban, Nana, Sheyla Bonnick de la Boney M, Gordienko, Holograf, Voltaj, Proconsul, Amadeus, Shift, Connect-R, DJ Rynno ft. Sylvia, Ioana Ignat, Feli Soare şi Gelu Graur.

"Deschiderea oficială va fi pe 17 mai, la ora 11.00,şi vor urma trei zile de spectacole. Suntem pregătiţi pentru un public de 20.000 - 25.000 de persoane“, a declarat, pentru „Ziarul de Iaşi“, primarul Cătălin Flutur.

Flutur a mai spus că facilităţile oferite de parc au o capacitate de 3.000 de persoane/zi, fără a include aleile de promenadă, iar autorităţile locale vor să atragă turişti din întreaga regiune, precum şi din Republica Moldova sau Ucraina.

"Parcul a funcţionat în ultimele săptămâni la o treime din capacitate şi am înregistrat 7.000 de persoane, mă refer doar la plătitori de bilete care au venit la piscinele interioare“, a declarat Flutur.

Parcul de la Botoşani a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, pe axa dedicată turismului. Valoarea totală a proiectului a ajuns la aproape 88 de mi­lioane lei (inclusiv TVA), finanţarea nerambursabilă accesată fiind de 33,4 mi­lioane lei.