Un grup de protestatari o așteaptă joi pe Viorica Dăncilă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde premierul efectuează o vizită împreună cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Protest la Targu MuresFoto: Captura Facebook

UPDATE 17:50 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ieșit din spital pentru a da declarații ziariștilor, printre manifestanți. Aceștia au scandat „Atenție la buzunare”, „Să-ți fie rușine”, dar au cerut totodată să i se facă loc ministrului.

Protestatarii i-au reproșat ministrului că a spus despre români că sunt un popor de infractori și au întrebat-o unde sunt spitalele regionale.

Alți protestatari au spus însă că apreciază că Sorina Pintea a venit stea de vorbă cu ei.

Ministrului i s-a cerut demisia pentru că face parte dintr-un „partid de corupți”.

Protestatarii sunt ținuți la distanță de intrarea în spital de un cordon de jandarmi instalat pe scările din fața spitalului. Protestatarii au așteptat-o pe Viorica Dăncilă pe scările de la intrarea în Spitalul Județean din Târgu Mureș, cu coroane funerare și cu pancarte pe care au scris „Unde sunt spitalele regionale?”, „Viorico, Mureșul nu te vrea”, „PSD= cancerul sistemului de sănătate” sau „Jos corupția”, potrivit agenției Mediafax.

În zonă se află un grup important de jandarmi. Potrivit înregistrărilor video de la fața locului, un jandarm argumentează în fața protestatarilor că este ilegal un protest în zona aeroporturilor, spitalelor, etc.

În jurul orei 17,30 este anunțată o conferință de presă a Vioricăi Dăncilă.

Un tânăr de 17 ani, Alin Popoviciu, a fost acuzat de șeful dispozitivului de jandarmi, identificat drept colonelul Filipescu, că a organizat manifestația.

„Cum credeți că eu la 17 ani pot organiza o asemenea adunare?”, a replicat acesta.

Întrebat ce mesaj are pentru Viorica Dăncilă, acesta a declarat: „Să își dea demisia de bună seamă și nesilită de nimeni. Sunt umiliți în fiecare zi de gafele și de prostiile ei. În fiecare zi ma trezesc și mă gândesc care e diferența între Kogălniceanu și Dăncilă (...) Ăsta e progresul, oameni buni, mobilizați-vă”.