Audiat în dosarul în care Koveși e cercetată pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, fostul vicepremier Gabriel Oprea a ținut să precizeze că nu s-a „tras de șireturi” cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, și el venit azi în fața procurorilor.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunțat, joi, că a fost audiat la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție în calitate de martor în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, precizând că el nu s-a tras de "șireturi cu Florian Coldea, poate cu George Maior", pe care îl știa de la PSD.

„Între mine și domnul Coldea este o diferență de aproximativ 11-12 ani, mi-a fost și doctorand, era secretar de stat, eu am fost ministru sau vicepremier, niciodată nu m-am tras de șireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l știam de la Partidul Social Democrat", a declarat Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Întrebat despre întâlnirile „din sufragerie”, fostul vicepremier a precizat că nu dă detalii despre întâlniri private.

„Sunt amic cu Sebastian Ghiță, chiar nu l-am invitat (în sufragerie -n.r.) atunci, dar l-am invitat de multe alte ori și sunt prieten cu el. Iar eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial și întâlniri private, am un brand, sunt un om care încerc să mă țin de cuvânt. Brandul ăsta îl construiești într-o viață și îl poți pierde într-o secundă, nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private", a spus el.

Și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, a fost audiat joi, tot la Secția de anchetă a magistraților și tot în calitate de martor în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa din Indonezia în 2011, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Laura Codruța Kovesi să fi comis vreo infracțiune.