Gabriel Oprea s-a prezentat, joi, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru a fi audiat, în calitate de martor, președintele UNPR precizând că nu știe în ce dosar a fost chemat să dea explicații, transmite Mediafax.

Gabriel OpreaFoto: Captura Antena 3

"Sunt citat ca martor într-un dosar", a declarat liderul UNPR, la sosirea la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Gabriel Oprea a precizat că nu știe despre ce dosar e vorba.

Și fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a venit joi la auderi la secția de investigare a magistraților.

Președintele UNPR a mai fost audiat pe 21 martie la Secția de anchetă a magistraților în dosarul Laurei Codruța Kovesi, acesta menționând și atunci că a fost audiat în calitate de martor.

”Un cetățean român a făcut o plângere penală unui magistrat român. Și am fost chemat ca martor, am dat o declarație de martor. E un dosar în curs de cercetare”, a declarat atunci Gabriel Oprea, la ieșirea de la Secția de anchetă.

Întrebat cum vede dosarul deschis în urma unui denunț al lui Sebastian Ghiță, fostul ministru de Interne a spus: ”Eu l-am cunoscut pe Ghiță, a fost la PSD, unde am fost și eu, a fost parlamentar.(...) Am fost amic cu Sebastian Ghiță. (...) România are nevoie, ca să fie puternică, de o justiție puternică. În schimb, nu are nevoie de abuzuri”.

Laura Codruţa Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care susține că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa din Indonezia.Tot Ghiță a vorbit public despre relația cu fosta șefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relația apropiată. Laura Codruța Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relație apropiată cu fostul parlamentar.