Sondaj The Guardian: 58% dintre români cred că Uniunea Europeană nu va mai exista în 20 de ani / Majoritatea europenilor sunt la fel de pesimiști

de DG     HotNews.ro
Joi, 16 mai 2019, 9:47 Actualitate | Esenţial


Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES
Peste jumătate dintre cetățenii europeni, inclusiv 58% dintre români, consideră că Uniunea Europeană se va dezintegra în următorii 20 de ani, iar trei din 10 europeni consideră că există posibilitatea reală a unui conflict între țările UE, arată un sondaj comandat de Consiliul European pentru Relații Externe, citat de The Guardian. Sondajul a inclus 14 state membre.

În Franța, Germania, Belgia, Italia, Olanda, Austria, Slovacia, România, Grecia, Cehia și Polonia, majoritatea respondenților sunt de părere că destrămarea Uniunii Europene este o "posibilitatea reală", în următorii 10 până la 20 de ani, arată sondajul realizat de compania YouGov la comanda Consiliului European pentru Relații Externe.

Dintre cele 14 țări incluse în sondajul YouGov, cel mai mare procent al celor care cred că UE se apropie de colaps s-a înregistrat în Slovacia (66%), pe locul doi figurând Franța și România (ambele cu 58%).

Doar în Suedia (44%), Danemarca (41%) și Spania (40%) s-au înregistrat procente mai mici de 50% în ceea ce privește predicțiile privind sfârșitul Uniunii Europene.
La aproape 70 de ani de la punerea bazelor Uniunii Europene prin constituirea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului care a reuni Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda și Luxemburg, trei din 10 cetățeni europeni cred că există posibilitatea unui conflict între statele membre.

O treime dintre alegătorii din Franța și Polonia cred că există riscul unui război. Cei care cred acest lucru sunt, în mare parte, cei care intenționează să nu participe la scrutinul european din 23-26 mai sau vor să voteze extremiști.

O altă îngrijorare exprimată de cetățenii europeni se referă la prosperitatea UE. Potrivit studiului citat de Guardian o treime dintre germani și un sfert dintre italieni și francezi declară că nu rămân cu bani de la un salariu la altul pentru cheltuieli neprevăzute.

Datele studiului arată un tablou destul de sumbru înaintea alegerilor pentru Parlamentul european, în condițiile în care tot mai mulți lideri europeni sunt îngrijorați de guvernele populiste din anumite state europene.

Macron a dorit să se legitimeze ca liderul european anti-populist care se opune unor forțe precum cea din Italia, țară condusă în prezent de extrema dreaptă a lui Matteo Salvini, în vreme ce președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat asupra riscului ca alegerile pentru PE să fie folosite de unii prilej pentru a-și exprima nemulțumirile, votând extremiști.

La toate acestea se adaugă criza Brexit. Astfel, deși cele 27 de state membre au dat dovadă de unitate în ceea ce privește negocierile cu partea britanică, totuși există diviziuni între vest și est, între statele occidentale și statele provenite din fostul bloc comunist, care au intrat în UE mai târziu.

Guvernele din România, Polonia și Ungaria au intrat deja în vizorul Comisiei Europene și al Parlamentului European ca urmare a încălcării valorilor statului de drept, mai notează Guardian.

Astfel, de-a lungul Europei, trei sferturi dintre alegători consideră că există probleme politice mari fie la nivel național, fie la nivelul UE, sau ambele. Spre exemplu, în Franța doar 15% dintre cetățeni cred că sistemul politic funcționează.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3318 vizualizari

 • -20 (36 voturi)    
  EU a esuat... (Joi, 16 mai 2019, 9:56)

  demaGOGU [utilizator]

  ...Europa are nevoie de un nou proiect bazat pe cooperarea punctuala si reciproc avantajoasa (citeste nu doar in interesul nordului bogat...) intre natiunile europene libere.
  • +7 (11 voturi)    
   Gramatica a eșuat! (Joi, 16 mai 2019, 11:05)

   Traian2015 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Se spune " Majoritatea europenilor este la fel de pesimistă". In 20 ani, noua generație va fi atât de avansată, UE va deveni ceva nedorit. Hai mai bine sa ne vedem de cincinalul nostru, că văd că dictatorii și comuniștii s au întors. De fapt au prins curaj.
  • +6 (10 voturi)    
   Adica, (Joi, 16 mai 2019, 12:26)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   aia iti dar bani pt. canalizare ,apa ,APIA,spitale,autostarzi etc.,iar matale tot nemultumit esti.Poti sa explici cum ar fi cooperarea aia reciproc...Ptiu!Ma intorci in timp cu 30 si ceva de ani.
  • +9 (13 voturi)    
   ipocrizie de postac trol anti EU (Joi, 16 mai 2019, 12:47)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Nordul ala bogat care plateste taxe enorme practic toarna bani in fondurile nerambursabile cu care se fac investitii de miliarde inclusiv in Romania, de cand a aderat la EU.

   Dar tu tot nemultumit esti euroscepticule. N-ai vrea sa si munceasca in locul tau?

   Ce intelegi tu prin cooperare punctuala si reciproc avantajoasa?
   EU ne pune la dispozitie fonduri nerambursabile pe care guvernul de stanga pe care il aperi tu de fiecare data, le evita pt ca sunt mai greu de furat.
  • +5 (5 voturi)    
   stii tu ca UE (Joi, 16 mai 2019, 13:48)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   va colapsa....ba mai dai si sfaturi de cum sa se organizeze UE.
   Daca ai asa viziuni, de ce nu iti faci o fimra de strategie, gen STRATFOR, poate faci si tu un ban...
 • -12 (32 voturi)    
  si asta (Joi, 16 mai 2019, 10:14)

  liviu_ [utilizator]

  este 100% vina UE.... din 2 motive:
  1 - politica de migrare destructiva: permite tuturor teroristilor sa intre in UE ca saracii nu "ie" rai!
  2 - incapacitatea de a lupta cu fake-newsul
  3 - incapacitatea de a lupta cu statele care nu dau 2 parale pe principiile UE: romanica, ungaria, polonia ...
  • +4 (12 voturi)    
   Ironie (Joi, 16 mai 2019, 10:44)

   krank [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Postacii acuza UE ca nu lupta cu fake news-ul raspandit chiar de cei care acuza UE :). In cazul de fata imigranti=teroristi.
  • -1 (3 voturi)    
   Tu (Joi, 16 mai 2019, 16:45)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   cunosti vreun atentat facut de migranti in Europa?
   Poti sa dai un singur exemplu de terorist migrant?
   Toate atentatele din Europa au fost facute de Europeni sadea, nascuti si crescuti aici.
   Dar cum bine spui, fake news-ul chiar e o problema.
 • -6 (26 voturi)    
  Este o chestiune de diferente culturale. (Joi, 16 mai 2019, 10:24)

  Habermas [utilizator]

  Si cele mai importante diferente culturale nu sunt intre Vest si Est asa cum intelege The Guardian (lasandu-se orbit de subiectele politice mai vizibile in presa) ci intre Nord si Sud - mai concret intre Europa Mediterraneana (tarile Romanice minus Romania dar plus Grecia) si Europa Centrala si de Nord (adica restul UE); UK este intre cele doua dar mai mult la Nord. La fel Romania este intre cele doua, dar mai mult la nord.

  Mai concret in Romania, conceptia despre lume este diferita in Romania de Nord (Banat-Transilvania-Moldova) si Romania de Sud.

  La fel cum multi incearca sa ascunda sub pres dieferenta culturala Nord-Sud in UE

  (in numele unei unitati PROST intelese si aplicate care nu face decat sa duca la accentuarea problemei, nicidecum la rezolvarea ei; rezolvarea inseamna convergenta culturala (atentia, nu spun omogenizare ci convergenta), agravare inseamna divergenta culturala)

  asa se incearca bagarea sub pres si a diferentei culturale intre Romania de Nord si cea de Sud.

  In Romania, diferenta culturala Nord-Sud nu ar fi asa de mare daca n-ar fi injectia de Otomanism turcesc executata de turci cu ajutorul Bucurestiului.

  Nu va amagiti, adevarul nu poate fi inabusit. Daca problema asta nu este rezolvata in Romania, Romania se va separa in doua, asa cum s-au separat Olanda si Belgia la un moment dat (pe atunci a fost din motive religioase, dar tot culturale adica; nu au vazut la fel setul de valori si organizarea statului iar tensiunea s-a acumulat pana s-au rupt),
  • +3 (5 voturi)    
   alt naiv rau intentionat (Joi, 16 mai 2019, 13:31)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   promovezi dezbinarea tarii pe motive culturale, dar omiti ca Bucurestiul are peste jumatate de populatia venit din toate colturile tarii.
   UE, ca si uniune economica nu are nici o treaba cu diferentele culturale de care zici tu.

   Sunt tari cu mai multe limbi oficiale si tot nu au nici o problema de unitate.
   • -1 (3 voturi)    
    Esti pe langa si te mai si lauzi (Joi, 16 mai 2019, 15:34)

    Habermas [utilizator] i-a raspuns lui un oarecare

    1. Nu promovez dezbinarea tarii. Promovez adevarul ca necesitate pentru a preveni ruperea tarii. Cand ii semnalezi unui om ca are o boala, ii faci un bine. Dar daca omul ala este prost (sau beat sau adormit etc) eventual te va ataca si va tipa ca vrei sa moara.
    Desteptule!

    1.bis. Iar daca Romania devine o inchisoare, da! va fi legitim sa doresc separarea de Romania. Scrie undeva ca Romania trebuie sa existe indiferent ce se intampla cu Romanii?!

    2. Nu omit nimic. Ma refer la Cultura Bucurestiului. Nu am a priori ceva cu oamenii Bucurestiului ci am ceva cu cultura Bucurestiului. Prin urmare, am ceva cu oamenii DOAR in masura (si in cadrul limitelor in care) devin purtatori ai acestei culturi INDIFERENT de unde provin ei.
    (...)

    3. Tocmai asta este problema: UE nu poate functiona doar ca uniune economica facand abstractie de aspectele economice. Comentariul tau demonstreaza cat esti de miop.

    4. Diferentele culturale nu se suprapun neaparat pe diferentele de limba vorbita. Limbile vorbite sau variantele de limba pot in schimb sa aiba valoare de indicator al unor rezultante (ale unor ansamble de fenomene istorice) care pot ajuta la intelegerea diferentelor culturale reale. De exemplu, Olandezii din Olanda si Valonii din Frandra (Belgia) vorbesc aceeasi limba. S-au separat datorita unor rupturi valorice aduse de protestantism (modernizator) in Nord (Olanda) fata de catolicism (reactionar) in Sud (Frandra); prin urmare Flandra a ales sa fie cu Valonii (care vorbeau alta limba - Franceza) si nu cu Olandezii (cu care impartaseau aceeasi limba). Iar dintr-un alt set de motive, valonii (Francofoni) au ramas cu Flamanzii (Neerlandofoni) si nu cu Francezii. In mod similar se poate discuta despre Elvetieni, care vorbesc 4 limbi diferite dar au ales sa fie impreuna si nu fiecare cu marele vecin cu care imparteau limba (cu exceptia Romansilor, deoarece limba lor se vorbeste numai in Elvetia - cat se mai vorbeste, deoarece au fost aproape total asimilati de Germanofoni).
    • 0 (2 voturi)    
     Te joci cu jumatati (Joi, 16 mai 2019, 16:55)

     yol [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

     de adevar si le folosesti pt ati pune in practica logica trista. Trist.
     Jumatatile de adevar in manipulare sunt multmai periculoase decat minciuna.
     Tot speri sa aduni prozeliti, esti penibil....
     • 0 (2 voturi)    
      Visezi cai verzi (Joi, 16 mai 2019, 18:03)

      Habermas [utilizator] i-a raspuns lui yol

      Dar ce ma intereseaza pe mine ce visezi tu?
    • +1 (1 vot)    
     Corectez un detaliu pentru acuratete. (Joi, 16 mai 2019, 18:07)

     Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

     Flamanzii (din Flandra) vorbesc Olandeza (Neerlandeza) si Valonii (din Valonia) Franceza.
     • 0 (0 voturi)    
      Du te la scoala (Joi, 16 mai 2019, 20:41)

      yol [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

      mecanicule. Ai transformat toate dialectele in limbi. Le stii dupa ureche si ai inundat comentariile aici. Nu mai avem loc de tine.
      Nu te mai agita atat, ca nu dispare UE si nici Romania nu se destrama.
      • 0 (0 voturi)    
       :) (Joi, 16 mai 2019, 21:33)

       Habermas [utilizator] i-a raspuns lui yol

       ;)
 • 0 (8 voturi)    
  Dar și problema imigranților (Joi, 16 mai 2019, 10:53)

  c.radu [utilizator]

  Într-adevăr, diferențele culturale sunt majore, normele sociale, respectul față de lege (care la noi este cvasi-absent).
  Dar, dincolo de asta, o lovitură majoră mie mi se pare că i-a fost aplicată Uniunii chiar de Merkel, prin politica de primire masivă a imigranților, care a dus, în mod previzibil, la accentuarea naționalismelor protecționiste în țările bogate ale UE. Deși altfel o stimez pe Merkel, nu pot înțelege rațiunile politicii sale cu privire la imigranți.
  • +1 (9 voturi)    
   Eu cred ca Merkel doar a subestimat (Joi, 16 mai 2019, 12:19)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

   capacitatea sociala-institutionala de a absorbi emigranti, deci mecanismul si eficienta absorbtiei in sine, in ciuda faptului ca emigrantii (un numar limitat) ar fi putut si ar putea in principiu sa fie integrati deoarece este nevoie de oameni la lucru.

   "Masina" sociala este mult mai complexa (si, aparent paradoxal, in acelasi timp mai simpla) decat isi seamna chiar si cei mai buni cunoscatori. Deci greseala lui Merkel este pana la un punct fireasca, as spune eu.
  • -5 (5 voturi)    
   ratiune (Joi, 16 mai 2019, 13:46)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui c.radu

   la merkeloglu au cautat si altii.
   1mil de migranti la prima strigare,in mai putin de un an.asta plus 2 mil de turci,distruge un popor si o cultura.aici nu mai este ratiune,pur si simplu cineva doreste asta.
   ue nu se va destrama din cauza euroscepticilor,ci di cauza diferentelor enorme culturale si religioase care deja au aparut in vestul europei.nu poti inlocui un popor omogen,format de sute de ani cu o populatie avida doar de castig nemuncit si sa ai un viitor.
   de remarcat locul doi ocupat cu brio de babilonul care devenit franta
 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 mai 2019, 11:12)

  [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   Si eu cred ca UE va continua sa existe, (Joi, 16 mai 2019, 12:26)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui

   dar nu cred ca in forma actuala. Cred ca va fi mai mica si sub o forma de federatie; restul vor avea tratate individuale sau colective cu aceasta grupare federala centrala.
 • +4 (8 voturi)    
  Nu mor caii cand vor cainii (Joi, 16 mai 2019, 11:42)

  Razvan002 [utilizator]

  Dupa Brexit si chinuiala uneia dintre cele mai puternice economii de a iesi din UE, plus recesiunea economica care se asteapta sa vina peste Marea Britanie dupa iesirea efectiva le-a cam pierit cheful tarilor sa iasa din Uniune. Tarile sarace nu vor iesi pentru ca au nevoie de bani iar tarile bogate nu vor iesi ca au nevoie de o piata imensa de sute de milioane de consumatori unde sa-si desfasoare activitatea. In plaus, tarile bogate dicteaza ce vor la tot continentul si nu doresc sa renunte la asa ceva.
  Prin urmare, lasnad sentimentele la o parte de genul ca "UE e rea ca-mi impune imigrantii" si altele asemenea teme false pe care le-am vazut exacerbate cu ocazia Brexitului nimeni nu prea vrea sa se termine cu UE-ul. Asa ca nu exista niciun pericol in urmatorii 10-20 de ani. Cei bogati vor mai strange surubul si vor pune presiune pe dizidentii saraci care vor inghiti galusca daca nu vor sa ajunga state chineze sau rusesti.
  • +2 (6 voturi)    
   S-ar putea sa moara caii (Joi, 16 mai 2019, 12:24)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Razvan002

   cand le vine sa moara, poate chiar mai devreme decat vor (sau se asteapta) cainii. De exemplu, UE ar putea fi omorata de cei care sunt prea optimisti pentru realitatea data si prin urmare nu fac ce ar trebui sa faca sa previna un dezastru, sau chiar pot face rau UE prin imprudenta (si aroganta, supra-incredere in propria judecata) sau/si prin atribuirea Uniunii de atribute (inclusiv puteri) pe care nu le are sau/si ignorarea unor atribute (inclusiv puteri) pe care le are.
 • +7 (9 voturi)    
  Si asta pentru ca autoritatea "federala" (Joi, 16 mai 2019, 11:50)

  John M. [utilizator]

  nu exista!!! Bruxelul ii spune lui Iordache ca e ilegal ce face cu codurile si bolovanul le rade in nas si le spune ca nu e treaba lor ce fac ei cu Romania. In America erau de mult luati pe sus si pusi "la pastrare"...
 • -2 (8 voturi)    
  Pervers establishment-ul conservator (Joi, 16 mai 2019, 12:08)

  Kosmos [utilizator]

  in lupta acerba cu globalistii au inundat Europa cu imigranti , au pus la dispozitiie barci si vapoare . si acum vorbesc de desfiintarea UE..
  MAximum perversum..
  Soer ca europenii sa nu fie atat de prosti sa nu realizeze ca de fapt sunt jocuri de influenta care le va goli buzunarul si le va face viata un iad
 • +4 (8 voturi)    
  Sa nu ne mai lasam pacaliti de retorica anti UE (Joi, 16 mai 2019, 12:27)

  CHS [utilizator]

  Desi li s-a oferit aceasta sansa uriasa de dezvoltare care, folosita cum trebuie, ar fi adus Romania la un nivel de progres inimaginabil din 2007 pana azi, noi am ajuns Eurosceptici de top ca asa ne invata dragnea?

  In loc sa fim sceptici de adunaturile din lista extrem de lunga de-alde dragnea, olguta, mazare, grapini, dancile si mitraliere pe care i-am lasat sa ne "reprezinte" si sa se ocupe de destinele noastre. Ne-am trezit acum sa fim sceptici fata de UE fara de care acum eram mai rau ca republica Moldova (nu ca suntem departe).

  Ce nu inteleg romanii de autocar este ca UE nu iti da bani sa ii furi in scopuri proprii, UE iti da bani sa iti sprijini dezvoltarea, infrastructura, Atata timp cat UE sta intre poliicienii nostri si banii de furat, UE va fi portretizat ca personajul negativ.

  Ar trebui sa fim sceptici cu noi insine si lipsa noastra de reactie, cu cei pe care ii votam, cu cei care au ambele maini bagate in buzunarele noastre si ne spun ca UE ne vrea raul.
  • +1 (1 vot)    
   Dragnea incearca sa impuna "romanii de autocar" (Joi, 16 mai 2019, 13:12)

   Habermas [utilizator] i-a raspuns lui CHS

   (buna caracterizare!) drept standard pentru majoritatea Romanilor. Asta se intampla. Si trebuie oprit total.
 • +4 (6 voturi)    
  Va exista, (Joi, 16 mai 2019, 12:45)

  ABBV [utilizator]

  dar ca sa existe trebuie sa se schimbe. Trebuie mult mai multa integrare. Federalizare ar fi probabil o solutie. Servicii transnationale cu puteri extinse. Unde tovarasi cu mana lunga merg repede acolo unde le este locul.
 • -1 (9 voturi)    
  DACA (Joi, 16 mai 2019, 13:04)

  jidanul [utilizator]

  Daca UE nu va fi reformata si transformata urgent in SUE, termenul de 20 de ani e foarte optimist si desfiintarea va fi in 10 ani. Nu exista, din nefericire, un model de uniune mai prost ca UE. Inexistenta unor legi clare, comune si valabile in toate tarile UE va duce la destramarea UE. Tari non-euro si tari in zona euro, tari non-Schengen si tari in Schengen, tari asa si nu asa, tari "hais" si tari "cea" vor duce la inceput la fisuri, opoi rupturi si in final la descompunere ori in acest caz, la desfintare. Deja exista fisuri si rupturi in UE, oare cat timp va fi necesar pana cand toata UE se va sparge. Numaratoarea inversa a inceput ... tic-tac ... tic-tac ...
 • -5 (5 voturi)    
  Incercati o simulare in Civ 6 (Joi, 16 mai 2019, 13:25)

  Lucian Ilea [utilizator]

  eu am facut asta azi noapte
  e un mod care e pe harta pamantului gigantica cu toate cele 253 de natiuni
  intr-un final glorios,mai era 12 in era atomica:Cuba tocma trimisese un om pe Luna eu mai chinuiam sa trimit un satelit si apoi un om pe luna,kazacii era cu Baiknourul lor si ei in fruntea cursei spatiale...
  si am pierdut in 2049 cu un tur inainte de a castiga la puncte cu Romania

  aveam 12 orase:Cluj-Napoca,Bucuresti,Oradea,Sibiu,Brasov,Timisoara,Constanta,Craiova,2 orase inamice din civilizatia nigeriana si inca alte cateva
 • -4 (4 voturi)    
  Dezinformare anti-EU.... (Joi, 16 mai 2019, 13:36)

  taro [utilizator]

  Una zice sondajul EFCR alta iese din articolul din Guardian.

  The Guardian are foarte putina credibilitate cand vine vorba de EU. De fapt astia aplica tactica standard pentru dezinformare, au o gramada de stiri adevarate despre tot felul de subiecte si mai baga cate un fake news pe subiecte ce-i intereseaza. In cazul de fata anti-EU
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 mai 2019, 14:26)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  prostioare (Joi, 16 mai 2019, 18:48)

  James Bond [utilizator]

  EU nu se va desfiinta decat prin acord politic intre marile puteri europene: Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda.
  Cand s-a luat decizia de a incorpora si statele est europene, s-a stiut de la bun inceput ca va fi un proces care va necesita rabdare.

  Cu toate astea, Vestul are o datorie cel putin morala fata de Est, deoarece in urma celui de-al doilea razboi mondial (inceput de Germania si Franta), statele occidentale au lasat Estul in bratele URSS.
  Statele vestice au primit finantare prin planul Marshall si astfel si-au dezvoltat economiile. Statele estice au primit un mare ra.at si de aia sunt unde sunt.

  Problema nu este la est europeni... Romania a incasa 4.6 milliarde de euro si a dat la bugetul UE 1.3 miliarde de euro. Nici nu se simt banii astia in bugetul UE.
  Pe de alta parte, apartenenta Romaniei la UE nu se masoare in bani, ci in alte elemente: pozitia strategica intre UE si Rusia, la marea Neagra, geografia Romaniei cu lantul muntos, bogatia Deltei Dunarii, resursele naturale (cele mai mari rezerve de sare din lume, petrol, gaze naturale, etc)
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 16 mai 2019, 21:54)

   [anonim] i-a raspuns lui James Bond

   • 0 (0 voturi)    
    O mica precizare (Vineri, 17 mai 2019, 10:49)

    Habermas [utilizator] i-a raspuns lui

    Cel putin politic si militar (100%), economic (50%) si cultural* (75%; la esente), si noi tot Occidentalii aia suntem.

    * Cu exceptia Micului Istanbul Bukharest dilo.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by