Procurorul Călin Nistor va continua să conducă intermar Direcția Națională Anticorupție și după ce i se încheie mandatul, a decis miercuri Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorul Calin NistorFoto: Agerpres

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca procurorul Călin Nistor să își continue activitatea la DNA și după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei, începând cu 25 mai.

De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a decis menţinerea delegării lui Nistor în funcţia de procuror şef al DNA, după 25 mai, data încetării mandatului în funcţia de procuror şef adjunct la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Călin Nistor a fost delegat în funcția de procuror-șef al DNA în luna februarie, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar. El a fost adjunct al procurorului șef al DNA din mai 2013.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. Ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat.