Cetățenii americani care au nevoie de ajutor sau și-au pierdut pașaportul în Austria pot apela la asistența celui mai apropiat restaurant McDonald's, în urma unui acord semnat între gigantul fast-food și ambasada SUA la Viena.

Ospatul lui Trump la Casa AlbaFoto: White House

Decizia inedită vine în contextul în care președintele american Donald Trump este cunoscut pentru apetitul său pentru burgeri, pizza și cartofi prăjiți.

Ambasada a precizat, potrivit BBC News, că orice american aflat la necaz, într-o situație de urgență, fie că este vorba despre o problemă medicală sau fie trebuie să sune la poliție, fie și-a pierdut sau i-a fost furat pașaportul poate merge la unul dintre cele 194 de localuri McDonald's din Austria pentru asistență.

Angajații au fost instruiți în acest sens, iar un hotline va funcționa non-stop pentru a face legătura între McDonlad's și ambasadă.

Ambasadorul american la Viena, Trevor Traina, a semnat o înțelegere cu directorul regional al gigantului fast-food, Isabelle Kuster, săptămâna trecută.

Traina, un fost întreprinzător în domeniul tehnologiei, a fost numit anul trecut de Trump în funcția de ambasador la Viena.

Președintele american este recunoscut pentru apetitul său pentru mâncarea fast-food. În ianuarie, Trump a comandat 300 de burgeri, cartofi și pizza de la mai multe restaurante fast-food, invitând mai mulți oaspeți la Casa Albă în timpul suspendării activității guvernului, cel mai lung shutdown din istoria SUA, care i-a pus în dificultate pe funcționarii americani nevoiți să se împrumute până la reluarea activității și plata salariilor.