Magistrații Tribunalului București au decis să trimită înapoi la procurori rechizitoriul dosarului în care fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteraș este judecat pentru luare de mită. Decizia poate fi contestată, transmite Mediafax.

Cristian Poteras (foto arhiva)Foto: AGERPRES

”În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cpp dispune restituirea cauzei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței Tribunalului București.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în luna decembrie 2018 pe Cristian Poteraș, fostul primar al Sectorului 6, pentru luare de mită, pentru că ar fi primit de la o societate comercială 250.000 de euro pentru a emite autorizații necesare unui proiect imobiliar. Poteraș ar fi cerut și 15% din contravaloarea unor plăți.

Totodată, a fost trimis în judecată și Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societății S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracțiunii de dare de mită, dar și S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mită. „În perioada 2006 - 2007, inculpatul Poteraș Constantin Cristian, în calitate de primar al sectorului 6 București, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale înregistrate într-o țară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceștia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizațiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizații de demolare, certificat de urbanism și autorizații de construire)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

DNA mai arată că în cursul anului 2009, Cristian Poteraș, în aceeași calitate, ar fi pretins de la Constantin Iulian și S.C. Tettas S.R.L. București un procent de 15% din contravaloarea plăților efectuate, în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziție publică către societatea menționată și pentru efectuarea plăților pentru produsele furnizate și a primit de la aceștia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD.