Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, marți, că liderul PSD Liviu Dragnea a îndeplinit condițiile pentru validarea sa ca deputat în mandatul început în 2016, iar acest lucru rămâne valabil atâta vreme cât condamnarea lui Liviu Dragnea a fost suspendată.

Florin IordacheFoto: Hotnews

Comentând demersul PNL, care a contestat la Curtea Constituțională hotărârea Camerei Deputaților de validare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, Iordache a spus că liberalii nu cunosc regulamentul și procedurile juridice.

"La începutul fiecărui mandat, parlamentarii, fie că discutăm de senatori sau deputați, sunt supuși controlului Comisiei de validare, care constată dacă sunt îndeplinite condițiile pentru validarea unui mandat de deputat sau senator și în cazul domnului deputat Dragnea au fost îndeplinite condițiile pentru a fi validat ca deputat. Cu majoritate de voturi, mai puțin USR, toate grupurile parlamentare au votat, toți cei 329 de deputați. Atâta timp cât există o hotărâre judecătorească ce era suspendată și pedepsele complementare erau suspendate, e o chestiune de ABC juridic. Colegii de la PNL nu au citit normele în drept", a afirmat Florin Iordache, marți, la Parlament, potrivit Mediafax.

Liberalii au cerut marți CCR să invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat în dosarul Referendumului.

În 22 aprilie 2016, instanța supremă l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 2 ani cu suspendare în dosarul referendumului. De asemenea, instanța a menținut pedeapsa accesorie privind interzicerea unor drepturi, însă executarea a fost suspendată pe durata termenului de încercare care a fost majorat însă de la 3 la 4 ani.