Polițiștii Capitalei au efectuat, marți, percheziții la sediul unei clinici medicale private, de unde au fost ridicate peste 1.000 de documente ce vizau fișe pentru obținerea permisului auto și a celui de port armă, existând suspiciunea că au fost parafate fără consultații, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Sector 3 a efectuat o percheziție la sediul unei clinici medicale private, de unde au fost ridicate peste 1.000 de documente privind eliberarea de fișe medicale pentru obtinere/preschimbare permis auto, pentru siguranța transportului și pentru permis port armă, întrucât există suspiciunea rezonabilă că au fost parafate fără consult sau că parafele aplicate aparțin unor medici care nu mai au contract cu această clinică”, transmit reprezentanții Poliției Capitalei.

Potrivit sursei citate, cercetările au fost demarate în luna aprilie, când un medic a formulat o sesizare cu privire la faptul că a fost informat de o persoană că i-a văzut parafa pe un astfel de document.

„Medicul respectiv a sesizat Poliția, având în vedere ca de peste un an a încheiat colaborarea cu clinica privată. După efectuarea percheziției și ridicarea documentelor, au fost audiate mai multe asistente medicale ce își desfășoară activitatea în această unitate, iar administratorul societății a fost condus la sediul Poliției Sectorului 3”, mai arată Poliția Capitalei.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale.