Carmen Dan vrea anchetarea protestatarilor anti-PSD: Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive / Am solicitat rigoare în aplicarea legii

de MH     HotNews.ro
Marţi, 14 mai 2019, 16:34 Actualitate | Esenţial


Carmen Dan
Foto: Captura video
Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că ar putea fi sesizat Parchetul în cazul protestatarilor anti-PSD, pentru că "este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal". Ea a susținut că "nuclee de activişti" încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, cum s-a întâmplat şi la Galaţi şi la Iaşi, să desfăşoare activităţi de campanie, că această campanie electorală are o particularitate agresivă și că "din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc".

Carmen Dan a declarat, într-o conferință de presă la Oradea, că această campanie electorală are o particularitate agresivă, subliniind că "din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc".

"Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice", a declarat Carmen Dan, citată de Agerpres.

Ea a spus că în această campanie electorală sunt partide şi formaţiuni politice care susţin, "de ochii lumii, valorile democratice, dar care fac un joc deloc corect, prin care încearcă limitarea dreptului de exprimare al altora, încurajând, în mod evident, violenţa verbală". Carmen Dan a mai susținut că nuclee de activişti încearcă să împiedice simpatizanţii PSD, cum s-a întâmplat şi la Galaţi şi la Iaşi, să desfăşoare activităţi de campanie.

"Aş putea spune chiar că, dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii '90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. Iar acest lucru l-a avut în vedere şi legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice. Eu vreau să fac un apel să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta", a mai spus Carmen Dan.

Ea a amintit legea manifestaţiilor publice, care stabileşte foarte clar în sensul interzicerii unor manifestaţii simultane, pentru a se evita violenţele.

"În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii", a adăugat Carmen Dan.

Social-democrații au fost întâmpinați cu proteste la mitingurile electorale din țară, mii de manifestanți huiduindu-i pe liderii PSD la Iași sau la Galați.


"Această manipulare bine plătită, ca să încerce să creeze o masă de manevră, ură, are un singur scop - România să nu se dezvolte, să ajungă aici o fărâmițare de partide, cu un guvern instabil, pe care să-l păpușeze niște șmecheri de aici și de afară, multinaționalele să vină ca într-un paradis fiscal, să nu se mărească salariile, pensiile, să nu concurăm pe nimeni, să fim om țară de consum, un fel de economie", a susținut din nou Liviu Dragnea, luni seara, de data aceasta la Antena 3, care a prezentat imagini cu autocare PSD „atacate” de membrii „#rezist”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6609 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  La fel ca.. (Marţi, 14 mai 2019, 16:36)

  raulito [utilizator]

  ...pe 10 August, duduie?
 • +9 (11 voturi)    
  hehe (Marţi, 14 mai 2019, 16:40)

  costinescu [utilizator]

  lui nicolae ceausescu, vladimir putin, viktor orban, recep erdogan si altor 55 de dictatori le place asta
 • +7 (9 voturi)    
  August 2018 (Marţi, 14 mai 2019, 16:43)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Din ordinul CRIMINAL al acestei CD, mii de protestatari au fost gazati, impiedicati sa manifesteze pasnic, batuti si molestati de brutele institutieu numita JANDARMERIE - urmasa Securitatii ceuasiste. Prima care trebuie anchetata e chiar ministreasa sluga a Ciumei Rosii din Guvernul Hotiei Nationale

  Incercarea de intimidare a lui CD va infuria si mai mult populatia. Leprele pesediste trebuie sa priceapa ca nu trebuie sa spurce cu prezenta lor Iasi sau Galati, carând oamenii cu forta ca pe niste vite pentru ca sa apalude un borfas ordinar ca Dragnea si complicii lui.
 • +11 (13 voturi)    
  Politie PSD (Marţi, 14 mai 2019, 16:50)

  LiviuX [utilizator]

  Si inca mai si zice in gura mare... De ce numai protestatarii anti-psd? TOTI cei violenti si care incalca legea trebuie pedepsiti, de ce doar unii? Si NUMAI daca incalca legea! Sau de acum nu mai am voie sa merg pe strada cu prietenii si sa vorbesc mai tare? De demonstratii spontane, neorganizate a auzit?
 • +12 (14 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 14 mai 2019, 16:51)

  qwerasdf [anonim]

 • +5 (9 voturi)    
  Asa ne trebuie... (Marţi, 14 mai 2019, 16:59)

  ciubex [utilizator]

  Asa ne trebuie daca nu am votat pe oricare altcineva la alegerile trecute.
 • +7 (9 voturi)    
  Voi sunteti in Planul penal, in fruntea cu Dragnea (Marţi, 14 mai 2019, 16:59)

  Habermas [utilizator]

  Credeti ca veti putea sa ne intimidati?
  Cred ca inca nu ati primit lectia pe care o meritati.
  Se apropie.
 • +7 (9 voturi)    
  Cand esti rahatit dar tot tu te crezi barosanul (Marţi, 14 mai 2019, 17:10)

  Ioko [utilizator]

  Sa intelegem ca va prins frica?
  Buna discutie si ne bucuram ca ne-ai confirmat ce stiam deja.
 • +6 (8 voturi)    
  Cata greata imi faceti! (Marţi, 14 mai 2019, 17:22)

  human_nature [utilizator]

  .
 • +8 (10 voturi)    
  Agresivitate (Marţi, 14 mai 2019, 17:22)

  Celbland [utilizator]

  N-am văzut nicio imagine cu agresivitate a protestatarilor anti-PSD și nici vreo intervenție a jandarmilor.

  În schimb am văzut oameni amărâți, debusolați sau bețivi la adunările PSD.
 • +8 (10 voturi)    
  doamna sinistru de interne (Marţi, 14 mai 2019, 17:30)

  un oarecare [utilizator]

  sugereaza ca oricine care comenteaza impotriva partidului incalca legea.... care lege?
  poate se da vreo OUG rapid care sa interzica orice gand sau gest in dezaprobare cu PSD...
  oamenii aistia sunt idioti complet.
  Nu isi dau seama ca se ingroapa singuri...
 • +8 (10 voturi)    
  Art. 404 Noul Cod Penal (Marţi, 14 mai 2019, 17:31)

  NME [utilizator]

  „Comunicarea de informaţii false
  Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

  Madam Dan, dacă tot vrea să ancheteze fapte penale, mai bine s-ar uita la anumite acuze către persoane din conducerea statului, acuze deocamdată nedovedite, dar intens propagate la posturile de tembeliziune prietene Latrina 3 și RromaniaTV...
 • -8 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 14 mai 2019, 17:36)

  sorinnc [anonim]

 • +7 (9 voturi)    
  libertatea de (Marţi, 14 mai 2019, 17:45)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  exprimare trebuie garantata indiferent de conditii !
 • +8 (10 voturi)    
  Masuri similare (Marţi, 14 mai 2019, 18:07)

  D.M.A.Gogu [utilizator]

  Sesizeaza parchetul si pentru afirmatiile sefului tau de partid legate de "tinerii cu ochi injectati", in spatele carora sta Iohannis, ori de rolul jucat de Iohannis in cadrul avertismentelor primite din partea Comisiei europene. Sunt adevarate, bazate pe dovezi, ori sunt calomnioase? In orice caz, ia masuri.

  A, poti deschide o investigatie penala cu privire la afirmatiile legate de tentative de asasinat, ori chiar de microfoanele din priza ministrului de interne.
 • -9 (9 voturi)    
  pregătim jandarmii (Marţi, 14 mai 2019, 18:10)

  sbangi [utilizator]

  huiduindu-i pe liderii PSD la contra-demonstrația este o activitate necivilizată, ilegală și, mai presus de toate, nu a fost autorizată,
  • +5 (7 voturi)    
   stai jos (Marţi, 14 mai 2019, 22:00)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui sbangi

   esti prost !
   • 0 (2 voturi)    
    Ei si tu... (Miercuri, 15 mai 2019, 14:42)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    A fost o gluma, nu poate fi atat de prost (sper)!
 • +7 (9 voturi)    
  de anchetarea jidodiei dan ce se mai aude?! (Marţi, 14 mai 2019, 18:13)

  Antenistontel [utilizator]

  .
 • +9 (11 voturi)    
  Ministrul de Interne este Al Romaniei ? (Marţi, 14 mai 2019, 18:14)

  un domn [utilizator]

  Sau al P$D ?
  DANdragmeria am inteles, dar Ministerul De Interne nu este in regula !
 • +8 (10 voturi)    
  Da dosarul cu 10 aug. cand ajunge la judecator? (Marţi, 14 mai 2019, 18:45)

  ty [utilizator]

  Revolutia, Mineriadele, Colectiv?
 • +6 (8 voturi)    
  Mars (Marţi, 14 mai 2019, 18:52)

  Gojifruit [utilizator]

  La Videle, ca orasul asta iti da ameteli. Si microfonu’ ce mai face?
 • +6 (8 voturi)    
  Doamne ajuta ! (Marţi, 14 mai 2019, 18:55)

  backtothedarkages [utilizator]

  Asa functioneaza poporul roman, are nevoie de o scânteie. Hai Carmencita, da o Ordonanta, ceva, ieși cu un pic de benzină să vedem cum scoate pesedeaua sub 20 %. Hai, că se poate !
 • +8 (10 voturi)    
  Carmen Dan să ancheteze provocatorii. (Marţi, 14 mai 2019, 19:07)

  asavreau [utilizator]

  De exemplu Dragnea care a spus la un post TV că protestatarii sunt fascişti.Normal că oamenii se supără şi îi dau replica meritată.Să+l ancheteyi şi pe Iordache care le spune că consumau droguri.Şi pe Liviu Pop,Rădulescu mitralieră care le adresa injurii provocând oamenii.
 • +5 (7 voturi)    
  comentarii? (Marţi, 14 mai 2019, 19:18)

  andimi [utilizator]

  Ati afisat stirea de 3 ore si nu exista comentarii? Sau nu vreti sa se afle cat de rupti de realitate au devenit cei ce ne conduc?
 • +7 (9 voturi)    
  Am, asa, un sentiment ca (Marţi, 14 mai 2019, 19:50)

  John M. [utilizator]

  "you ain't seen nothing yet", cum zicea regretatul Ronald Reagan.
  Personal, astept ca oamenii aia sa va mature si pe voi cum au facut cu ceausestii si prozelitii lor. In primul rand pentru ca ne-ati aratat ca sunteti foarte, foarte prosti.
 • +7 (9 voturi)    
  Se scapa speriatiii in izmene (Marţi, 14 mai 2019, 20:32)

  Ioko [utilizator]

  Speriată asta vrea să sperie oamenii de acea a ieşit cu prostiile astea, prea tarziu ca de data asta oameni au iesit sa ii sperie pe ei.
  Staţi liniştiţi că nu se va întâmpla nimica e doar disperare terminală că poate vă sperie.
  Nu o să li se întâmple nimica că deja s-a trecut prin astea cu #rezist şi le-a spus judecătorii că sunt pur şi simplu tâmpiţi cu aproape aceleaşi cuvinte.
 • +1 (3 voturi)    
  Ancheta (Miercuri, 15 mai 2019, 10:02)

  Mircea11 [utilizator]

  Eu astept sa fii anchetata tu, madam, impreuna cu restul gastii lui Dragnea.
 • 0 (2 voturi)    
  Haideti la vot! (Miercuri, 15 mai 2019, 11:01)

  Bitzer [utilizator]

  Haideti la vot sa le inchidem gura acestor lichele politice! Sa-si planga in pumni pentru un scor minim istoric in PSD!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by