Premierul Viorica Dăncilă a susținut, marți, la începutul ședinței de guvern, că venitul mediu al românilor a crescut în luna martie a acestui an cu 13,5% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 50% față de martie 2016, salariul mediu net depășind 3.000 de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În luna martie câștigul salarial mediu net a depășit 3.000 lei, iar câștigul salarial mediu brut a depășit 5.000 lei. Asta înseamnă că românii câștigă în medie cu 13.5% mai mult față de aceeași lună a anului trecut și cu 50% mai mult față de luna martie 2016. Aceste creșteri salariale sunt înregistrate atât în sectorul public, cât și în sectorul privat, ceea ce arată că economia merge bine și că măsurile luate de guvern au produs rezultatele așteptate de cetățeni”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, invocând datele INS publicate ieri, pentru luna martie.

Dăncilă a mai spus că datele INS arată că economia României se află pe un trend ascendent și va continua ritmul de creștere ridicat. ”Cifra de afaceri din industrie s-a majorat în luna martie cu 4.6% față de aceeași lună a anului trecut, ceea ce a făcut ca în trimestrul I creșterea acestui indicator relevant pentru sustenabilitatea creșterii economice să fie de 6.6%”, a susținut Dăncilă.