Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi ar putea candida din partea USR la alegerile prezidenţiale, în cazul în care nu va obţine funcţia de procuror-şef european. "De doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi", a declarat liderul UDMR, la Adevărul Live. El afirmă că USR nu are altă variantă pentru prezidențiale, iar Dacian Cioloş "e mult şi sub Liviu Dragnea".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Urmează alegerile prezidenţiale în iarnă şi nimeni nu va ieşi din tranşă. USR-ul va avea candidat, PNL-ul are deja candidat anunţat, PSD-ALDE nu se știe, dar dorinţa există", a declarat liderul UDMR. El spune că Iohannis are prima şansă să intre în turul al doilea, dar problema se pune cu cine și ar putea fi un candidat surpriză, precum Laura Codruța Kovesi.

Kelamen Hunor crede că Laura Codruța Kovesi va candida dacă nu va ajunge procuror-şef european: "Vine Kovesi, va candida Kovesi dacă nu se duce procuror-şef european? Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi. (...) Fiindcă aici există o logică - USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă ? Dacian Cioloş e mult şi sub Dragnea".

El spune că, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în Slovacia, de exemplu, și la ce se întâmplă în jur în foarte multe state, nu trebuie subapreciate şansele unui candidat surpriză, "fie că-i Kovesi sau altcineva".

Liderul UDMR nu crede că Liviu Dragnea va risca să candideze, pentru că ar pierde alegerile și ar pierde şi partidul, dar dacă PSD se hotărăşte să-l susţină pe Călin-Popescu Tăriceanu, atunci acesta ar avea şanse mari să intre în turul al doilea.

"Dacă ei merg împreună, şi din ce se aude, şi merg cu Tăriceanu, atunci acesta are şanse bune să intre în turul 2, dar să vedem ce va face USR-ul. USR-ul face un joc extrem de interesant. Dacă mă pun în poziţia unui analist politic, eu aş fi foarte atent ce va face USR-ul în continuare. Nu ce vor face PSD-ul şi PNL-ul, fiindcă acolo surprize mari nu vor fi", adaugă Kelemen.