Președintele Tribunalului București a anunțat, marți, că instanța a îndreptat eroarea materială de la sentința din dosarul lui Sorin Oprescu, iar în locul condamnării de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare judecătorii au pronunțat marți sentința corectă de 5 ani și 4 luni de închisoare, informează Mediafax.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

Magistratul de la Tribunalul București care a pronunțat, luni, decizia de condamnare a lui Sorin Oprescu a făcut o eroare materială. Fostul primar trebuia condamnat, de fapt, la 5 ani și 4 luni de închisoare, în loc de 4 ani și 4 luni, reprezentanții instanței revenind marți cu o îndreptare.

Astfel, sentința corectă e de 5 ani și 4 luni de închisoare. Soluția instanței nu este oricum definitivă. În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.