Ploi torențiale, cu descărcări electrice, și vijelii vor fi în cea mai mare parte a țării, începând de marți după amiază și până vineri, anunță meteorologii. De asemenea, șapte județe din sud-vest vor fi sub avertizare cod galben de vreme rea.

Avertizare de ploiFoto: pixabay.com

Meteorologii anunță că începând de marți, de la ora 15.00, și până vineri, la ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, șapte județe din sud-vestul țării vor fi sub atenționare cod galben începând de marți de la ora 18.oo și până miercuri, la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara vor fi ploi torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.