Maneaua lui Nicolae Guţă dedicată PSD a fost ştearsă de pe YouTube pentru încălcarea drepturilor de autor, din cauza unei reclamații a organizatorilor Neversea. Imagini de la festival au apărut în clip, fără ca aceştia să îşi fi dat acordul.

Nicolae Guta - cântec pentru PSDFoto: google

"Acest videoclip nu mai este disponibil din cauza unei reclamații privind drepturile de autor, emisă de Festivalul Neversea", este mesajul care apare pe contul inițial de YouTube.

Videoclipul mai apare însă pe alte conturi de YouTube.

Nicolae Guță ”Magnificul” pare a fi noua achiziție de campanie a social-democraților, acesta lansând o manea prin care îndeamnă românii să voteze Liviu Dragnea și PSD. Maneaua a fost realizată la comanda PSD, potrivit anunțului de pe YouTube.

Videoclipul începe cu ”Guță Nicolae Magnificul”, care dedică această manea pentru ”cel mai tare partid din România –PSD”. Acesta este mesajul transmis de Guță, în background derulându-se imagini de la mitingurile PSD, în care apar Liviu Dragnea, dar și o femeie care numără banii.

Maneaua lui Guță a stârnit duminică un val de reacții. În clip apare un steag ce pare a fi al Rusiei, un avion al operatorului aerian rus Aeroflot, dar și imagini de la Festivalul Neversea.

Reprezentanții Neversea au declarat luni pentru HotNews.ro că au luat deja "măsurile care se impun" pentru a proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate, subliniind că sunt "departe de orice implicare în campanii electorale". Ei au afirmat că, din păcate, nu este prima dată când brandul Neversea sau imagini din cadrul festivalului sunt folosite fără acordul lor.