Seful IG Metall pe Nordrhein-Westfalia, Oliver Burkhard, vrea continuarea luptei pentru fabrica Nokia din Bochum. El considera insa boicotarea marcii Nokia, ca un mijloc de lupta inadecvat. Cu toate acestea, profitand de Carnavalul din Germania, cand aproape totul este permis, nemtii au lansat Anti Nokia Song 2008. Publicul a ovationat, ministrul landului NRW, Jurgen Ruttgers, si-a ridicat degetarul.

Noi bani pentru pastrarea Nokiei la Bochum

„Nu se poate, ca aceiasi oameni care au fost evidentiati in toata lumea si au primit recompense pentru calitatea productiei, acum sa fie trimisi in somaj. Aceasta e capriciu si lacomie de profit exagerata. In nici un loc din lume, nu mai pot oamenii sa fie siguri de locul lor de munca, daca Nokia nu isi schimba cursul acum“, a declarat el ieri pentru RP online, publicatie regionala din Nordrhein-Westfalia (NRW)

Burkhard spune ca seful Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a cazut de acord cu ministrul pe economie al landului NRW, Christa Thoben, sa inceapa discutiile cu sindicatul fabricii din Bochum si cel al IG Metall, cu privire la pretentiile ridicate de acestea, in mentinerea fabricii de la Bochum.

Burkhard a mai precizat ca productia de handy-uri din Bochum poate, cu o investitie de 14,2 milioane de euro, sa ramana competitiva pe plan mondial. Banii ar ajunge pentru doua linii de productie ultramoderne. Cu 50 de milioane euro, s-ar putea face chiar opt linii de productie. El mai mentioneaza, ca anul trecut concernul a atins un profit de 7,2 miliarde de euro.

Bernd Stelter – Anti Nokia Song 2008

Eforturilor la nivel oficial si sindical, lumea ii adauga forma sa de protest si de boicot, mai in gluma, mai in serios. La carnavalul din Gurzenich, marea sala de spectacole din vechiul centru al orasului Koeln, Bernd Stelter a lansat

Anti Nokia Song 2008.

Versurile parodie se canta pe melodia „N-am fost inca niciodata la New York“, a lui Udo Jürgens. Stelter ii indeamna pe conationali sa se gandeasca, cu totii, daca handy-ul trebuie sa fie intr-adevar Nokia. Iar daca i se urmeaza indemnul, crede el, „domniile lor isi vor da seama in curand, ca subventiile de 30 de milioane din Romania, nici nu-s chiar asa multi bani“.

Cam asa suna textul…cantecul poate fi ascultat pe youtube.

Ce poti face, asa singur

Sa te uiti doar, neajutorat,

Cum stau `ceia pe strada? – NU

Nu trebuie sa fim deloc asa singuri,

asa singuri.

Haideti, de la Nokia veci nu mai cumparati,

In fiecare an, un nou handy.

Ultimul rest de mandrie

Nu ne lasam, sa ni-l luati.

Mergeti in Romania sau pe Elba

Cumparati-va chiar voi handy-urile de rahat

Si inca ceva:

Ar trebui sa va cam fie rusine.

De 19 ani in acelasi oras

2000 de oameni isi fac datoria

Firma se umple de bani,

Dar brusc portile si le-nchide.

Iar asta, in plin record de profit.

Nu-i de mirare, ca mi s-a acrit.