Șeful Secției speciale de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, a indicat greșit numărul dosarului în adresa transmisă recent Instanței supreme prin care anunța că retrage apelul declarat de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care, în primă instanță, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu a fost achitat.

Gheorghe StanFoto: Agerpres

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a trimis vineri, 10 mai, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o adresă prin care anunţă că retrage apelul făcut de procurorii anticorupție în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care sunt judecaţi Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Tudor Chiuariu.

Adresa, înregistrată la ÎCCJ luni, 13 mai, este semnată de procurorul şef al SIIJ, Gheorghe Stan, numit recent judecător la Curtea Constituţională, la propunerea PSD.

Stan menționează în document că adresa sa vizează „dosarul penal nr. 286/1/2018”, având ca obiect infracțiuni de corupție.

Însă, conform datelor disponibile pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dosarul cu nr. 286/1/2018 este un dosar judecat în Contencios administrativ şi fiscal și are ca obiect o excepţie de neconstituţionalitate.

Numărul corect al dosarului de corupție în care sunt judecați Hrebenciuc, Chiuariu & co, aflat pe rolul Secției penale, și care trebuia indicat de Gheorghe Stan este 2862/1/2018.

Citește pe acest subiect:

Secția de anchetare a magistraților a retras apelul făcut de DNA în dosarul de corupție al lui Viorel Hrebenciuc

Parchetul General se opune cererii secției speciale de retragere a apelului în dosarul lui Hrebenciuc: ”Decizia şefului SIIJ a fost una intempestivă”

Instanța supremă a amânat procesul lui Hrebenciuc. Este așteptat răspuns de la procurorul general, după ce șeful Secției speciale a retras apelul făcut de DNA

O asociație a procurorilor îi cere lui Gheorghe Stan să explice de ce a retras apelul în dosarul Hrebenciuc, pentru a „nu exista suspiciunea” că „încearcă să se revanșeze” pentru numirea la CCR