În cazul iubitei lui Oprescu, instanța a decis: „Respinge cererea privind aplicarea măsurii confiscării extinse pentru martora Nica Adriana. Ridică masura sechestrului asigurător asupra imobilului situat în București, aparținând martorei Nica Adriana”.
În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Cornel Popa, fost director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și ceilalți inculpați, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului București, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.
DNA îl acuză pe fostul primar că, în 2014, a desemnat la conducerea Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului pe Petroi Avasiloae Ruxandra Mihaela și Șupeală Florin, "persoane obediente față de inculpatul Popa Bogdan Cornel, numit și el la conducerea Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane și a impus introducerea în grup a inculpatului Stanca Cristian".
"In acest sens inculpatul Oprescu Sorin Mircea, folosindu-se de atribuțiile de Primar al Municipiului București, a impus funcționarilor competenți din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane și Direcția de Resurse Umane din subordinea sa, angajarea inculpatului Stanca Cristian, aprobând personal crearea unui post de referent în cadrul instituției și, ulterior, transformarea acestui post într-unul de inspector de specialitate, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la transformarea posturilor, în folosul aceluiași inculpat", arată procurorii, în rechizitoriu.
Pe 05 septembrie 2015, Sorin Oprescu ar fi primit de la Bogdan Cornel Popa suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului. Tot atunci, spun procurorii DNA, fostul primar, după ce a primit banii, a trimis unei alte persoane suma de 11.000 euro pentru a-și achita o obligație contractuală.
Judecatorul da pedeapsa pe care o decide el!
Cum adica? - Exista o metoda de calcul parallel?
Si cineva ii verifica pe in judecator... si ii atrage atentia ca nu a calculat bine?
PS: Pentru cine nu intelege, aceste metode urmatresc compromiterea actului de justitie... alterad imaginea publica a acestui demers... fie chiar urmarind denigrarea judecatorului care eventual sa fie reprimat de sectia psd impotriva magistratilor !
Sau încă mai are de ”negociat” niște acoliți, pt. reducerea anilor de ”facultate”?
Unul ca Oprescu ( care era de neoprit in ale spagii la primarie ) primeste doar 4 ani si 4 luni dupa un amar de ani de procese. Judecatorii mai fac si greva ca se simt amenintati de clasa politica.
Multa nesimtire si la scursurile din politica, dar si la otrepele de judecatori care nu-si fac datoria.
BLEAH, tara frumoasa si doar jigodiile sar in frunte ca sa ne conduca.
Prin anii 90 era o zicala, de ce sa platesti un avocat si poate scapi cand poti sa platesti direct la judecator si scapi sigur!
Nu ai inteles nimic
Cei 2 politisti cereau bani de la soferi.
D-l mare chirurg si primar simultan nu cerea nimic. El doar primea sute de mii de euro , fara numar.
Nu intentiona sa ii ia , dar spagarii nu il slabeau. Aruncau cu bani in el. Are circumstante atenuante.
O sutime ( 1 % ) ?
Sau mai putin ?
Probabil ca omu' este fericit !
Scapa foarte ieftin !