Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, luni, la Deda, că urmează să fie modificată legislaţia de atestare a staţiunilor turistice, una dintre modificări vizând reducerea numărului minim al capacităţii de cazare, astfel încât localităţile să poată să devină staţiuni turistice.

Bogdan TrifFoto: Agerpres

"În momentul de faţă e un număr de 100 de locuri de cazare. Discutând cu foarte mulţi primari, factori de decizie, am constatat că acest număr de locuri creează un impediment, motiv pentru care vă anunţ acum că acest număr de locuri o să fie mult redus. Urmează să modificăm legislaţia de atestare a staţiunilor şi vom avea un număr mult redus, astfel încât să putem să permitem localităţilor să poată să devină staţiune turistică. Mă refer la staţiunea care are şi potenţial", a arătat ministrul Bogdan Trif, potrivit Agerpres.

În prezent, staţiunile de interes naţional trebuie să dispună de un număr minim de 500 locuri în structurile de primire turistică, iar cele de interes local trebuie să dispună de minim 100 de locuri.