Nouă elevi din clasa a III-a, de la Şcoala Gimnazială Bădeuţi, județul Suceava, s-au prezentat, luni, la Spitalul Municipal Rădăuţi cu simptome digestive, după ce au băut lapte la şcoală, scrie Monitorul de Suceava. În prezent, Direcția de Sănătate publică a dechis o anchetă cu privre la calitatea laptelui.

Lapte Foto: MorgueFile.com

Potrivit oficialilor de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, elevii au acuzat dureri abdominale şi greaţă după ce au băut laptele primit la școală. Trei dintre elevi au avut vărsături.

„Simptomatologia este uşoară, dar s-a decis ţinerea lor sub supraveghere la Boli infecţioase”, a declarat dr. Liliana Grădinaru, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Aceasta a mai spus că din declaraţiile copiilor a reieşit că laptele pe care l-au primit la şcoală ar fi avut „un gust ciudat”.

Managerul Spitalului Municipal, Traian Andronachi, a declarat că toţi cei nouă copii sunt internaţi în secţia Contagioase. „Starea generală a copiilor este bună. Toţi au declarat că au băut lapte la şcoală, probabil aceasta este sursa îmbolnăvirii”, a spus managerul spitalului.