Alianța USR-PLUS va fi membru fondator al noului grup politic din Parlamentul European, pe care vrea să-l înființeze președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat la RFI Clotilde Armand, candidată a alianței pentru alegerile europene din 26 mai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clotilde Armand anunță intrarea USR-PLUS în viitorul grup parlamentar din PE: ”Noi ce vrem să facem este să construim un nou grup parlamentar, la care vom fi membri fondatori, ca interesele și valorile Europei de est să fie mult mai bine ascultate și cunoscute. Un nou grup care ar fi și alături de partide antisistem sau partide care pun pe primul rând ascultarea cetățenilor din Europa. Vrem să fim acolo o voce puternică, pentru că vom fi membri fondatori, un grup care va reflecta mult mai bine nevoile și așteptările cetățenilor din estul Europei”.

Întrebată dacă se referă la grupul pe care-l propune președintele francez, Emmanuel Macron, candidata USR-PLUS a precizat: ”Ne referim la acest grup, unde noi vom fi probabil al doilea grup cel mai puternic acolo”.

Liberalii europeni şi alianţa naţională franceză condusă de preşedintele Emmanuel Macron au convenit asupra unui plan de a-şi uni forţele în Parlamentul European în urma alegerilor de la sfârşitul acestei luni, a confirmat duminică Partidul Liber Democrat german (FDP). Renaissance şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) au convenit asupra obiectivului lor sâmbătă, dar rămân deschise primirii de noi membri, a indicat FDP.