​Partidul Brexit al eurofobului Nigel Farage crește în intențiile de vot la alegerile europene la 34%, adică mai mult decât Partidul Conservator și Partidul Laburist împreună, potrivit unui sondaj publicat duminică de The Observer. Față de precedentul sondaj, Partidul Brexit și-a dublat avansul față de Partidul Laburist, care ajunge în poziția a doua cu 21% din intențiile de vot (în scădere cu șapte puncte), scrie La Libre Belgique, citat de Rador.

Nigel FarageFoto: Hotnews

Liberal-democrații, opuși Brexit, sunt creditați cu 12% (în creștere cu cinci puncte) și depășesc Partidul Conservator al prim-ministrului Theresa May, care nu adună decât 11%, potrivit The Observer.

Acest sondaj a fost realizat online de institutul Opinium Research între miercuri și vineri pe un eșantion reprezentativ de 2.004 adulți britanici.

Nou creat, partidul dlui Farage se prezintă ca salvatorul Brexit, capabil să ducă la bun sfârșit divorțul dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană. Regatul Unit trebuia inițial să părăsească UE pe 29 martie, dar a trebuit să amâne de două ori data plecării, din cauza lipsei sprijinului deputaților britanici pentru acordul de Brexit încheiat în noiembrie între Londra și Bruxelles.

Noua dată limită a fost fixată pe 31 octombrie, ceea ce obligă țara să organizeze alegeri europene în același timp cu celelalte 27 de state membre ale UE. În Regatul Unit, scrutinul este programat pe 23 mai.