Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de protestatari, duminică, la Brașov, unde a avut loc „Marșul demnității” organizat de alianță. Oamenii au scandat și împotriva jandarmilor, care i-au legitimat, relatează Mediafax. Cei câțiva manifestanți au adus la fața locului și un sicriu și o cruce.

Tariceanu intampinat cu o cruce la BrasovFoto: Captura video

Cele aproximativ 30 de persoane adunate în apropierea Platformei Roman, unde a avut loc, duminică, mitingul ALDE de la Brașov, au adus cu ele un sicriu și o cruce, au purtat pancarte pe care scria „Tăriceanu pentru noi este Dragnea 2” și au scandat lozinci împotriva ALDE și PSD.

Pentru că au fost legitimați de jandarmi, protestatarii au scandat și împotriva acestora „Jandarmeria apără hoția!”.

În momentul în care coloana de susținători ALDE a ajuns în dreptul grupului de protestatari, aceștia au fluierat, huiduit și au scandat „Libertate” și „Hoții”. Participanții la marș au fost apostrofați și de șoferii mașinilor oprite pe traseu, care le-au strigat „Rușine!”.

Marșul ALDE se desfășoară pe traseul urmat de muncitorii de la Intreprinderea de Autocamioane Brașov în 15 Noiembrie 1987: Roman – Calea București – Spitalul Județean Brașov – Prefectura Brașov. Organizatorii au anunțat că participanții vor merge pe o singură bandă de circulație, pentru a nu provoca blocaje de trafic.