Actrița și activista #MeToo Alyssa Milano le-a îndemnat pe femei să intre în ”grevă sexuală” în semn de protest față de noua lege împotriva avortului din statul american Georgia, relatează BBC News.

hn_4079720849318591025Foto: Reuters

"Până când noi, femeile, vom avea control legal asupra trupului nostru, nu putem risca să rămânem însărcinate”, a scris actrița pe twitter.

Georgia este pe punctul de a introduce o nouă legislație privind restricții în ceea ce privește întreruperea de sarcină. Este vorba despre așa-numitul proiect ”bătaia inimii” care a fost semnat marți de guvernatorul statului Gerogia, Brian Kemp, și ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Legea interzice întreruperea sarcinilor de peste șase săptămâni, termen la care ar putea fi detectate bătăile de inimă ale fetusului. În mod normal, multe femei nici nu știu că sunt însărcinate la șase săptămâni, simptomele făcându-și apariția abia după nouă săptămâni.

Apelul la greva sexuală lansat de Milano a generat o serie de reacții pe twitter, părerile fiind împărțite.

Este însă de așteptat ca actul normativ să fie contestat în instanță.

În martie, zeci de celebrități de la Hollywood au semnat o scrisoare deschisă dedicată autorităților din statul american Georgia, prin intermediul căreia se opuneau pe atunci proiectului legislativ.

Printre vedetele care au semnat scrisoarea se numără actorii Alec Baldwin, Ben Stiller, Mia Farrow, Gabrielle Union, Don Cheadle, Amy Schumer, dar şi membri ai Asociației scenariștilor americani, care au susţinut că vor convinge companiile de producție din lumea televiziunii și a filmului să părăsească statul dacă proiectul va fi aprobat.

Lovitura este una grea pentru economia Georgiei, deoarece capitala statului, Atlanta, este un centru de producție important pentru lumea cinematografică și a televiziunii.

Atlanta, capitala statului american Georgia, este sediul companiei media Turner Broadcasting System. În portofoliul acesteia sunt incluse canalul de știri CNN, posturile de filme TNT (Turner Network Television) și TCM (Turner Classic Movies), dar și posturile de desene animate Cartoon Network și Boomerang. Orașul mai este folosit ca decor pentru filmele produse de studiorile Marvel, dar și în seriale precum "The Walking Dead" și "Stranger Things".