Liviu Dragnea a declarat sâmbătă la mitingul PSD că premierul olandez Mark Rutte a venit în România ”să ne jignească din nou”, deși în Olanda s-au ”spălat miliarde de euro”. Potrivit șefului PSD, liderii europeni sunt supărați pentru că, după majorarea salariilor în România, oamenii încep să „nu mai accepte salarii de mizerie” din străinătate și să vină acasă. „Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, afirmă Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit în România ca să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar s-au spălat miliarde de euro? Aia nu este corupție? Și ce au făcut băncile? Au negociat cu procurorii”, a spus Dragnea, după care s-a legat și de Emmanuel Macron: ”Președintele Franței spunea că e îngrijorat de ce se întâmplă în România, și noi avem îngrijorările noastre, în fiecare zi mii de francezi sunt bătuți de jandarmi pe străzile din Paris”.

Dragnea a mai spus că acești lideri ”ne mint că avem probleme cu statul de drept”, iar ”intrarea nostră în Schengen nu are nicio legătură cu statul de drept”. Mai mult, aceștia ar fi supărați, potrivit lui Dragnea, pentru că ”în doi ani de zile am avut producții-record și asta înseamnă mai multă marfă în Europa”.

„S-au mărit salariile la medici. Ei au grijă de sănătatea noastră și a acestei țări. Prea mulți ani medicii din România s-au îngrijit de sănătatea străinilor, pentru că acest stat nu s-a îngrijit să le plătească salarii decente. De ce mai sunt supărați? Pentru că salariile mărite în România îi fac pe românii care lucrează în afară să nu mai accepte salarii de mizerie și încep să vină acasă. Sunt supărați pentru că forța de muncă harnică și calificată începe să plece de la ei. Sunt supărați poate pentru că renovăm și construim școli, modernizăm educația și românii au șansa să fie mai educați și o să intre în competiție cu ai lor. Sunt supărați că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a spus Dragnea.