Începând din această vară, polițiștii de pe litoral vor avea aparate pentru depistarea consumului de droguri, a declarat, vineri, ministrul de Interne Carmen Dan, arătându-se îngrijorată de creșterea consumului și traficului de stupefiante. Ea a susținut că traficul de droguri că este "un motiv de îngrijorare".

DroguriFoto: EuroNews

Carmen Dan a declarat, la Constanța, unde a avut o întâlnire cu șefii structurilor MAI cu responsabilități în gestionarea planului de siguranţă și ordine publică în sezonul estival 2019, că a urmărit, în principal, organizarea privind combaterea traficului și consumului de stupefiante.

Ea a spus că polițiștii vor fi dotați cu aparate pentru depistarea consumatorilor de droguri, similare etilotestelor, folosite pentru depistarea consumatorilor de alcool.

"Le-am solicitat șefilor structurilor noastre să fie foarte atenți în zona planurilor de măsuri pe care le au concepute pentru această perioadă deoarece, trebuie să recunoaștem cu toții, ne confruntăm cu un fenomen. Sens în care am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante. Nu numai de stupefiante, și a consumului de băuturi alcoolice. Dar zona aceasta am considerat că trebuie consolidată. (…) Aceste aparate există deja și suntem pregătiți să suplimentăm numărul acestora în funcție de solicitări”, a declarat Carmen Dan, citată de Mediafax.

Ministrul de Interne a mai spus că a cerut multă atenție în zona stațiunilor de pe litoral și în special în zona cluburilor, "mai ales că urmează o perioadă aglomerată”. "Sunt zonele vulnerabile care, vă asigur, sunt cunoscute de structurile ministerului".

Carmen Dan a mai spus despre traficul de droguri că este "un motiv de îngrijorare” și că trebuie să se implice și organizațiile neguvernamentale și voluntarii, "pentru că nu este doar în responsabilitatea acestui minister".