Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată și la Arad de protestatari, se declară "siderată”, dar ține să spună că nici ei, nici celorlați social-democrați nu le este teamă. "Nu ne sperie nici țipetele, nici jignirile", susține Dăncilă, întâmpinată cu proteste și la Arad și la Cluj.

Dragnea și Dăncilă, CEXFoto: Hotnews

”Vreau să fac o precizare: să știți că nici mie, nici colegilor mei nu ne este teamă. Nu avem niciun fel de problemă de a veni la Arad, la Timișoara sau în alte județe. Nu ne sperie nici țipetele, nici jignirile", a susținut Dăncilă, potrivit Mediafax.

Ea susține că "progresul într-un județ nu se face nici cu jigniri, nici cu țipete", ci cu proiecte.

Viorica Dăncilă mai spunea că ea vedea la Arad "un pol al civilizației", cu oameni foarte primitori și foarte civilizați, iar "ceea ce se întâmplă acum, când câțiva cetățenii vin și jignesc, nu cred că caracterizează această zonă”.

Premierul mai spune că este mult mai important ca accentul să nu fie pus pe dezbinare și pe jigniri, ci să existe o luptă de proiecte.

"Dar cei care nu au proiecte încearcă să ascundă acest lucru și vin cu jigniri, cu dezbinare. Am auzit strigând tot felul de lucruri, sunt siderată de ceea ce pot să spună, sunt foarte uimită de modul în care unii înțeleg să acționeze”, a afirmat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată, vineri, la Prefectura Arad de peste 200 de protestatari care scandează "PSD, ciuma roșie", "Viorica nu uita, că Ardealul nu te vrea” și care au un banner cu mesajul "Orice om îi este teamă de Ardeal”. Și la Primăria Lipova, unde a avut o întâlnire cu responsabili locali şi membri ai PSD, Viorica Dăncilă a fost aşteptată de zeci de liceeni care au avut pancarte cu mesaje împotriva Guvernului. Și la Cluj, unde a mers joi, Dăncilă, a fost așteptată de peste o sută de protestatari, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i opri.

Joi, jandarmii clujeni au intervenit blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o ușă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcția intrării respective. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, dar a intrat pe o curte laterală, deoarece la intrarea principală se adunaseră peste 100 de protestatari. Când au aflat că premierul a ajuns în spital pe o cale de acces laterală, protestatarii au fugit în direcția acesteia, strigând „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să fim conduși de hoți” și „Ne e silă de Dăncilă”.

Viorica Dăncilă a fost așteptată cu proteste și în fața Casei de Cultură din Cluj-Napoca, unde urma să participe la o întâlnire cu primarii și consilierii PSD Cluj. Organizatorii au schimbat însă locul întâlnirii. Ea a comentat incidentele afirmând că "violența este atributul oamenilor slabi”, iar "aceste lucruri urâte arată că de fapt nu au alte argumente".