După Iași, Liviu Dragnea a programat pentru sâmbătă, la ora 11.00, și un miting PSD la Galați, la Casa de Cultură, unde, potrivit surselor HotNews, social-democrații mizează pe participarea a 30.000 de persoane. Potrivit paginii de Facebook Galațiul Nostru, toți membrii PSD Galați au fost sunați și rugați să fie prezenți, iar în Tecuci, toți directorii societăților și instituțiilor ce țin de primărie au fost puși să trimită salariații la miting. În același timp, societatea civilă se mobilizează pentru organizarea unei contramanifestații Marș din orașul nostru”.

Miting PSD la IasiFoto: Facebook - Razvan Barba

Social democrații și-au propus să strângă la Galați 30.000 de persoane la mitingul de susținere, asta în contextul în care la Iași au promis că vor aduna 40.000 de susținători și au spus ulterior că s-au strâns 15.000. Cu toate acestea, Ziarul de Iași a estimat numărul simpatizanţilor PSD din interiorul Pieţei Unirii la circa 10.000.

Cum se mobilizează PSD Galați pentru mitingul de sâmbătă

”1. În Berești Meria s-a dat ordin, asistații sociali trebuie să vină la Galați să-l aplaude pe președintele cariat al PSD.

2. Toți membrii PSD Galați și simpatizanții lor au fost sunați azi și rugați să fie prezenți sâmbătă la aplaudat.

3. În Tecuci toti directorii de societati ale primariei, scoli ,servicii, inclusiv spitalul municipiului Tecuci au fost pusi sa trimita salariatii vineri la mitingul condamnatului penal. Deși la sfârșitul săptămânii trecute au anunțat că mitingul va avea loc vineri, mobilizarea se face pentru ziua de sâmbătă”, scrie pagina de Facebook Galațiul nostru. Galațiul nostru este, de altfel, unul dintre organizatorii unei contramanifestații, alături de comunitățile ”Pentru Galați”, ”Galațiul Proeuropean” și ”Curățăm Galațiul”, arată pagina evenimentului protest ”Marș din orașul nostru”.

Protestul este organizat sâmbătă începând de la 10.00 tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde așteptat să ajungă Dragnea.

”O să fie ca la Iași”

”Groparul țării vine în vizită la groparii orașului. Lingăii locali ai președintelui penal PSD sunt așteptați în fața Casei de Cultură a Sindicatelor sâmbătă de la ora 11.00. Dan Nica vrea să îi mulțumească lui Dragnea că l-a pus pe locurile eligibile la europarlamentare și că va mai încasa încă 1 milion de euro în următorii 5 ani de la PE. Și s-a gândit să pună de o chermeză electorală.

Dacă vor bâlci, bâlci să fie! O să fim și noi acolo. Ar fi chiar păcat să îi lăsăm singuri. O să ne spunem durerea, o să ne vărsăm năduful, o să strigăm și o să dovedim că Galațiul nu e moșia hoților PSD-iști.

Nu incităm la scandal, dar nu putem sta cu mâinile în sân. Hoții nu sunt bineveniți la noi în oraș. O să fie ca la Iași!”, scriu organizatorii.

Reamintim că PSD a strâns joi la mitingul din Iași circa 15.000 de simpatizanți, veniți cu autocarele în capitala istorică a Moldovei, într-o piață care a fost înconjurată de câteva mii de protestatari anti-PSD - numiți de Liviu Dragnea „derbedei” - și care au scandat ore în șir deja celebrul „PSD, ciuma roșie”.