Premierul Viorica Dăncilă, care a fost așteptată la Cluj de peste o sută de protestatari, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i opri, comentează incidentele afirmând că "violența este atributul oamenilor slabi”, iar "aceste lucruri urâte arată că de fapt nu au alte argumente".

Viorica DancilaFoto: Guvern

"Violența, aceste lucruri urâte, jignirile, arată că de fapt nu au alte argumente. Eu consider că violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiect, cum am văzut. Eu înțeleg, dacă sunt nemulțumiți de ceva, pot să vorbească despre nemulțumirile lor, pot să aducă în atenția opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greșit", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Ea mai spune că protestatarii ar trebui "să își revizuiască un pic comportamentul".

"Dar ca să vii să jignești și să țipi, să arunci acest lucru cred că nu le-ar face onoare și cred că ar trebui dânșii în primul rând să își revizuiască un pic comportamentul pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil în mai multe televiziuni, avem Summit-ul de la Sibiu și nu cred că este oportun nici acum și nici pentru mai târziu”, a adăugat Dăncilă.

Jandarmii clujeni au intervenit blocând accesul în curtea Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde premierul Viorica Dăncilă a intrat pe o ușă laterală, iar peste 100 de protestatari au fugit în direcția intrării respective.

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, dar a intrat pe o curte laterală, deoarece la intrarea principală se adunaseră peste 100 de protestatari. Când au aflat că premierul a ajuns în spital pe o cale de acces laterală, protestatarii au fugit în direcția acesteia, strigând „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să fim conduși de hoți” și „Ne e silă de Dăncilă”.

Premierul Viorica Dăncilă a fost așteptată cu proteste și în fața Casei de Cultură din Cluj-Napoca, unde urma să participe la o întâlnire cu primarii și consilierii PSD Cluj. Organizatorii au schimbat, însă locul întâlnirii.