Zeci de manifestanţi de la Greenpeace protestează la Sibiu, iar o parte dintre ei au reușit să pătrundă în Piaţa Mare, în faţa sediului Primăriei, unde are loc summitul liderilor europeni, cărora vor să le transmită că nu există niciun viitor dacă nu reuşim să protejăm clima.

Protest Greenpeace SibiuFoto: Captura Facebook

Cei de la Greenpeace au transmis liderilor aflaţi în acel moment în Piaţa Mare mesajul lor pentru protejarea climei.

Şi în prezent, zeci de manifestanţi de la Greenpeace se află în Piaţa Mare, în faţa sediului Primăriei. Sibienii şi turiştii au acces în Piaţa Mare, dar doar pe margine, dincolo de gardurile de protecţie. Activiştii Greenpeace şi tineri din mai multe ţări europene au venit încă de dimineaţă la Sibiu, transmiţând liderilor UE reuniţi la Summitul din centrul istoric al oraşului că nu există niciun viitor dacă nu reuşim să protejăm clima. În timp ce coloanele oficiale au trecut pe lângă ei, manifestanții au desfășurat un banner uriaș cu mesajul: "BROKEN CLIMATE, BROKEN FUTURE".

"Summitul de la Sibiu este despre viitorul Europei, mesajul nostru este scurt: nu există viitor dacă nu prioritizăm acţiunile de a proteja clima", a declarat Alin Tănase, coordonator Greenpeace, citat de Agerpres.

Protestul a fost programat până la ora 15,00 în Piaţa Unirii, după care manifestanții Greenpeace s-au mutat în Piaţa Mare, unde este Summitul UE, fără să aibă autorizaţie pentru a protesta acolo.

Cei de la Greenpeace au trecut neobservaţi de forţele de ordine, pentru că nu au haine inscripţionate şi nici nu afişează bannere sau pancarte. Tinerii sunt aşezaţi pe piatra cubică şi discută.