Liderii europeni care joi dimineață au luat parte la Summitul Partidului Popular European (PPE) la Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava de la Sibiu au primit cadou albume despre cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, linguri de lemn sculptate şi ouă încondeiate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Participanţii la Summitul PPE au degustat produse tradiţionale locale, printre care şi cunoscuta brânză de Sibiu.

Înainte să părăsească muzeul sibian, oaspeţii străini au primit câte o pungă-cadou care conţine albume despre Muzeul Astra, linguri de lemn sculptate şi înfăşurate în şervete de lână şi ouă încondeiate.

"Noi le-am pus în plasa-cadou un album cu Muzeul Astra, o lingură de lemn, pentru că fiind Regiune Gastronomică Europeană am zis că dăm un mesaj cu lingura asta frumos sculptată cu motive tradiţionale, are valenţe cu Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu, lingura a fost înfăşurată într-un şerveţel care se poate folosi la masă, un şerveţel de lână cum se folosea la mesele câmpeneşti peste tot în judeţul Sibiu şi un ou încondeiat, pentru că oul este peste tot în Europa şi un mesaj legat cu ce înseamnă acest ou încondeiat", a declarat pentru Agerpres directorul muzeului sibian, Ciprian Ştefan.

Merkel, impresionată de cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a declarat impresionată să afle că joi a fost în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, unde a avut loc Summitul PPE, a mai declarat directorul muzeului sibian, Ciprian Ştefan.

"Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: "Wow!"", a precizat directorul Ciprian Ştefan.