Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, înaintea Summit-ului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu. Începând cu ora 11.45 șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, între care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Ungariei, Viktor Orban, sunt așteptați să ajungă la Primăria Sibiu, unde va avea loc summitul.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat, joi, o fotografie, pe contul său de Twitter, de la întâlnirea sa cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

"Întâlnire cu premierul Viktor Orbán înainte de #SibiuSummit", este mesajul alăturat fotografiei cu cei doi.

În timp ce unii lideri europeni precum Donald Tusk sau Jean-Claude Juncker au sosit la Sibiu încă de miercuri, Angela Merkel sau Emmanuel Macron sunt așteptați de la aeroport direct la summit-ul din Piața Mare.

Începând cu ora 11.45 șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, între care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Ungariei, Viktor Orban, sunt așteptați să ajungă la Primăria Sibiu, unde va avea loc summitul.

Reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va începe la 1230, în Sala Atrium din Primăria Sibiu

Liderii europeni vor face o fotografie de familie la ora 13.15 în Piața Mare, iar de la 13.30 vor participa la un dejun de lucru la Muzeul Brukenthal din Sibiu, urmând ca la 15.30 să înceapă a doua sesiune de lucru a summitului informal al Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis are programată, începând cu ora 18.00, o conferință de presă comună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, în agenda lui Iohannis figurează o întâlnire cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, cu participarea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel.

Principalul subiect al discuțiilor al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.