George Simion, liderul Mișcării Unioniste, care candidează independent la Parlamentul European, îşi promovează campania electorală cu un clip cu scene controversate, în care apare inclusiv un cuplu care mimează practici sado-masochiste. Totul a fost filmat în sediul Primăriei Iași, iar primarul Mihai Chirica spune că, deși nu pare cea mai inspirată modalitate de abordare, fiind "puțin cam radicală", nu este o problemă că a fost filmat în Palatul Roznovanu - sediul Primăriei - pentru că nu au fost folosite însemnele instituției, fiind doar "niște uși și niște camere".

SimionFoto: Captura

George Simion a publicat pe pagina sa de Faceboook un clip video în care îi îndeamnă pe oameni să meargă la vot în 26 de mai. În înregistrare apar imagini controversate, inclusiv cu un cuplu care mimează practici sado-masochiste într-o încăpere din Primărie.

Simion scrie, într-un mesaj care însoțește clipul de campanie postat pe Facebook, că spotul este o parodie. "Momentele, din nefericire, sunt inspirate din viața reală a partidelor și instituțiilor românești. Mulțumesc actorilor, regizorului și tuturor persoanelor care au contribuit la realizarea acestui clip", afirmă liderul Mișcării Uniuniste.

Imaginile sunt filmate în două încăperi ale Primăriei Iași - un birou al secretariatului tehnic și sala 23, unde au loc, de regulă, ședințe ale comisiilor din Primărie, scrie Ziarul de Iași.

.

În prima încăpere apare un "funcționar“ care doarme și sforărie cu capul pe un birou, comentariul lui George Simion fiind: "Așa se vede și, mai ales, se aude activitatea post-electorală a partidelor politice“.

În cealaltă sală, Simion deschide ușa și este martorul unei scene sado-maso: o tânără îmbrăcată provocator și purtând pe cap o șapcă de polițist stă în picioare pe un birou și ține în lesă un bărbat aproape dezbrăcat. "Vii și tu?“, este replica tinerei. "Cred că trebuie niște cătușe adevărate“, este comentariul lui Simion.

Cele două săli în care au fost filmate aceste scene se află vizavi de birourile celor doi viceprimari ai Iașului, pe un hol principal al Palatului Roznovanu, nu departe de biroul primarului Mihai Chirica, susținător al lui George Simion.

Mihai Chirica: Clipul a fost filmat în primărie, într-adevăr, dar nu sunt folosite însemnele instituției

Primarul Iașului, Mihai Chirica, declară despre clipul electoral al lui George Simion că, într-adevăr, a fost filmat în Primăria Iași, dar nu au fost folosite însemnele instituției, fiind doar "niște uși și niște camere".

"Din punctul meu de vedere, nefiind un artist, nu pare cea mai inspirată modalitate de abordare, e puțin cam radicală, cam dură, dar din păcate exprimă de foarte multe ori realitatea a ce se întâmplă post-electoral. (...) M-am uitat și eu pe videoclip. Începe cu Parlamentul României și cu George Simion, care vrea să spună că , iar acolo sunt niște uși, niște holuri, nu are niciun înscris cu primăria sau cu altceva. E bine, ca promovare e foarte bine, asta îi spuneam și lui George Simion, iar mesajul este foarte pozitiv”, a declarat Chirica pentru Mediafax.