Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu tinerii europeni, că nu e mulțumit de anumite lucruri din UE. În replică, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că nici el nu e mulțumit de tot ce se întâmplă în România, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la o întâlnire cu tinerii, că deja trăim în „lumea digitală și nu suntem pregătiți”.

„Asta e ceva pe care ar trebui să o luăm ca pe o provocare imensă. Deja locuim în lumea digitală și nu suntem pregătiți. Vorbiți despre ceva ce va veni, 5G, următoarea generație de comunicații. Telefonul tău va comunica cu mașina ta, cu mașina de spălat... Faceți ceva să înțelegeți asta pentru că asta se întâmplă. Vorbeam de smartphone-uri că în trecut nu ne imaginam că se poate. Avem informații care acum 10 ani erau greu de descifrat și de specialiști. Nu sunt satisfăcut de ce se întâmplă în UE”, a spus Iohannis.

În replică, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că nici el nu e mulțumit de anumite lucruri care se întâmplă în România.

Șeful statului i-a răspuns, râzând: „Înseamnă că suntem doi”.

  • Vezi momentul în înregistrarea de mai jos, de la minutul 36:00

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele României, Klaus Iohannis, participă miercuri, la Sibiu, la dezbaterea „Dialogul cetățenesc”, eveniment organizat de către Comisia Europeană, în contextul Summit-ului care va avea loc joi la Sibiu.