Unul dintre cei doi militară răniți în Afganistan a fost transportat miercuri în Germania, anunță Mediafax. Fruntașul Ionuț Burlacu a fost transportat la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui fiind stabilă, conform MApN.

MRAP MaxxPro in AfganistanFoto: MApN

Caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, au fost răniți luni în jurul orei 02.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Caporalul Bogatu a fost externat încă din ziua accidentului și s-a întors în campul românesc, unde a rămas sub supravegherea echipei medicale a detașamentului, transmite sursa citată.