Președintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, la Sibiu, declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea, potrivit căreia "suntem un popor de infractori". Șeful statului a spus că, "dacă avem un partid și un guvern care fac parte din categoria enunțată de ministrul Sănătății, poate ar face bine cu toții să plece acasă și să ne lase să ne construim viitorul fără infractori".

GuvernulFoto: Guvern

"Doamna ministru face parte dintr-un guvern. Dacă se referă la guvern și la partidul domniei sale este trist. Dacă avem un partid și un guvern care face parte din categoria enunțată de domnia sa, poate ar face bine cu toții să plece acasă și să ne lase să ne construim viitorul fără infractori", a declarat președintele Iohannis, întrebat despre declarațiile Sorinei Pintea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat, în cadrul unui eveniment: "Cred că suntem un popor de infractori. Sorina Pintea a făcut această afirmație în contextul unei discuții mai ample despre şpaga pe care o dau pacienţii în spitalele de stat.

"Am constatat și de-a lungul carierei mele că, dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Și nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât. Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărată că cresc amenzile?", a afirmat ministrul Sănătății, potrivit Digi 24.