Marea Britanie va participa la alegerile europarlametnare la 23 mai, în condițiile în care nu mai este timp suficient pentru a obține ratificarea acordului Brexit de către Parlamentul de la Londra până la acea dată, scrie Reuters.

Theresa MayFoto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

Premierul Theresa May a sperat că va putea evita participarea la scrutinul european, însă, până acum, discuțiile cu liderii opoziției din partidul laburist nu au reușit să aducă o soluție pentru aprobarea acordului Brexit.

"Este regretabil, însă nu va fi posibil să finalizăm acest proces înaintea alegerilor europarlamentare... Asta înseamnă că acestea se vor ține”, a declarat vicepremierul David Lidington.

”Vom dubla eforturile noastre în încercarea de a ne asigura că amânarea (Brexit-ului- n.red) după alegeri va fi una scurtă. La modul ideal, am vrea să fim în situația în care politicienii care vor fi aleși în Parlamentul European să nu își mai preia mandatele (noua legislatură a PE va fi inaugrată în iunie- n.red).”, a mai precizat el.

Consiliul European a decis, în cele din urmă, că acorde Londrei un nou răgaz pentru ratificarea acordului, până la sfârșitul lunii octombrie.