Poliţiştii au deschis o anchetă în legătură cu un posibil caz de maltratare a doi copii, la o creşă din Oraşul Năvodari, după ce părinţii copiilor au pus la dispoziţia autorităţilor fişiere audio prin care susţin reclamaţia de rele tratamente şi agresare a copiilor lor în timpul programului de la creşă, informează IPJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Abuzuri asupra copiilorFoto: Pixabay

Faptele au ieșit la iveală după ce un părinte a montat un sistem de înregistrare audio în hainele copilului său, iar pe fişierul audio poate fi auzită o voce feminină agresând verbal copiii și spunând unuia dintre ei să se spele pe faţă cu apa din toaletă.

„Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge şi umflatul ăsta se ia după ea”, se aude o îngrijitoare spunând pe fundal, potrivit Antena 3.

„Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă”, a spus mama unui copil.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, copiii au puțin peste doi ani și jumătate.

Polițiștii au mers la creșa din Năvodari, de unde au ridicat și înregistrările de pe camerele video.

„Se fac toate demersurile pentru lămurirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, cazul a ajuns și în atenția Primăriei Năvodari, de care aparține creșa respectivă. Primarul localității, Florin Chelaru, a precizat că în cursul acestei zile se va constitui o comisie care va analiza situația și va lua măsuri, dacă acestea se impun.

"În cazul incidentului de la Creşa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale, iar comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza şi va dispune măsurile ce se impun, conform Codului Muncii. Menţionăm că situaţia apărută este regretabilă şi considerăm astfel de comportamente ca fiind intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât şi legal, mai cu seamă în relaţia cu copiii, fiind conştienţi de efectele nefaste asupra personalităţii lor. Nu au mai existat astfel de situaţii până în prezent, iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele faptelor lor", se arată în comunicatul Primăriei Năvodari, citat de Agerpres.