Polițiștii detașați la Sibiu pentru a asigura ordinea publică la Summit-ul șefilor de stat din 9 mai plătesc 1.000 de lei pentru o noapte de cazare, fiind cazați câte 4 polițiști în cameră, declară vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, Bogdan Bănică, citat de Mediafax.

politiaFoto: Facebook

Bănică spune că a primit numeroase sesizări referitoare la condițiile de cazare și masă din partea polițiștilor delegați în această perioadă la Sibiu, pentru a asigura ordinea cu ocazia Summit-ului informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Conform acestuia, polițiștii care au fost detașați la Sibiu au primit diurnă 250 de lei pe zi, însă banii sunt cheltuiți integral pentru a plăti camerele în care au fost cazați, la suprapreț.

Bogdan Bănică susține că în camere au fost cazați câte patru polițiști și că prețul pentru o cameră, pentru o noapte de cazare, este de 1.000 de lei, în condițiile în care în aceeași zonă prețul este de doar 70 de lei/persoană/noapte.

"Nemulțumirea mea și a colegilor este legată de faptul că au fost obligați să se cazeze în anumite spații impuse. Polițistului i s-au dat 230 de lei pe zi să își asigure cazarea și încă 20 de lei pentru masă. (...) Din fotografii se vede clar că au mai fost băgate încă două paturi, ca să îi îngrămădim pe patru polițiști într-o singură cameră și să le luăm 1.000 de lei! Ei puteau să își aleagă locul de cazare undeva la 70 de lei de om, și nu la 250 și câte patru într-o cameră! Pe lângă faptul că nu este igienic, unul vine de la serviciu și îi deranjează pe ceilalți, altul pleacă la serviciu, orele se decalează, nu se pot odihni nici ceilalți”, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Bănică.

Vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România Decus mai spune că în această perioadă au fost detașați la Sibiu aproximativ 500 de polițiști din țară.