Parlamentul European recurge la metode inedite pentru a stimula participarea la alegerile care vor avea loc în perioada 23-26 mai. Ultima inițiativă constă într-o competiție a GIF-urilor, cu mesaje inventive care să convingă lumea să meargă la vot. ”Nu lua democrația drept un bun câștigat. Implică-te!”, este îndemnul forului european.

Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

”Un mod amuzant prin care să te implici ( în alegeri-n.red) este acela de a crea propriul tău GIF”, mai transmite PE. Ca să fie și mai convingător, anunțul este însoțit de un GIF al Parlamentului European în care personajul principal este o pisică ce introduce buletinul de vot în urnă.

Competiția urmărește să reunească cât mai multe perspective creative cu privire la importanța votului în UE și îi invită pe graficieni, animatori, fotografi și artiști să intre în joc și să se implice, prin intermediul GIF-urilor care ”vorbesc” un limbaj universal, care nu are nevoie de traducere.

Toate GIF-urile înscrise în competiție vor fi distribuite pe Instagram, Facebook, Twitter și Giphy, trei dintre acestea urmând a fi premiate de un juriu format din experți în comunicare și designeri din toată Europa. Cei trei câștigători vor fi invitați la deschiderea legislaturii noului Parlament European, care va avea loc în iulie, la Strasbourg