Declarația oficialului rus vine după ce, duminică, una dintre aceste aeronave de pasageri a luat foc la aterizare duminică.
Autoritățile au recuperat trupurile celor 41 de oameni uciși în accident, a precizat ministrul transporturilor, Yevgeny Ditrikh. Potrivit acestuia, 33 de pasageri și 4 membri ai echipajului au supraviețuit, dar șase dintre cei care au scăpat cu viață sunt în stare gravă la spital.
Mai multe companii străine care îl foloseau au preferat să reducă sau chiar să stopeze utilizarea sa, evocând probleme de fiabilitate. Lansarea sa a fost afectată de prăbușirea în mai 2012 a unui zbor de demonstrație în Indonezia, accident soldat cu 45 de morți.
Pentru a susține constructorul, guvernul rus a lansat subvenții pentru a-i încuraja operatorii ruși să cumpere Superjet: Aeroflot a devenit astfel primul utilizator al acestui aparat și în septembrie 2018 a anunțat o comandă record de 100 Superjet.
Citește și:
Poate ca afirmatia acelui pasager care a zis ca avionul a fost lovit de un fulger a fost confirmata de realitate.
Daca e asa ar trebui sa se stie ca impotriva unui fulger nu prea ai ce sa faci,mai ales daca afecteaza elemente vitale ale avionului.
Vom vedea ce urmeaza.
In mod normal, daca era lovit de fulger, amperajul s-ar fi scurs prin invelisul fuselajului spre spate prin niste mici antene speciale pentru descarcarea electronilor de pe ampenajul avionului in aerul din spatele avionului.
Daca in rezervoare ar fi fost gaz inert, introdus automat, nu s-ar fi aprins avionul.
Daca a fost fulger, probabil a fost aer in rezervoare, si cumulat cu o scanteie electrica din rezervor a luat foc.
Ia da un search dupa : aviation accidents cause by lightning si dupa aia sa vorbesti.
Comentezi pe o gama larga de subiecte doar ca sa te bagi in seama fara a avea minima decenta si curozitate sa te informezi inainte sau daca evetual citesti alegi ce-ti convine tie.
Nu-i frumos din partea ta !
Ca fapt divers nu numai rezervoarele de combustibil pot fi afectate ci si sistemul electric.
Citez :
- While a lightning strike is "not a fatal blow" for an aircraft, it can knock out certain displays and systems. Planes will land as soon as possible as "a precautionary measure".
Pai poate asta a vrut sa faca si avionul rusesc dar nu a mai reusit sa aterizeze din cauza vreunui defect electric.
Vor cadea...e problema lor. Ca doar nu moare d-l ministru.
Măcar în cazul de față, datorită piloților și personalului de cabină au scăpat cu viață aprox. 30 de oameni. Ceea ce tot e mai mult decât 0 în cazurile Lion Air și respectiv a avionului etiopian.