Pompierii intervin, la ora transmiterii știrii, pentru a stinge un incendiu amplu produs la centrul comercial Doraly din comuna Afumați, pe o suprafață de aproximativ 3.000 de mp, informează ISU București-Ilfov, relatează Mediafax.

incendiuFoto: Captura video

16.00. Incendiul a fost localizat, deși intervenția a fost una dificilă, potrivit șefului DGSU, Raed Arafat (Digi24).

14.47: Un bărbat cu plagă prin tăiere la mâna stângă a încercat să spargă o fereastră în timpul incendiului, de luni, din Afumați și a fost transportat la spitalul Floreasca, transmite ISUBIF. Alte două persoane au fost intoxicate cu fum și au fost duse la spitalul Pantelimon.

13.27: 28 de autospeciale de stingere, patru autoscări, două echipaje de descarcerare și trei echipaje SMURD au fost direcționate la fața locului.

13.11: Autoritățile au transmis un mesaj de alertare a populației prin care este sfătuită să se îndepărteze de zonă și să închidă ferestrele.

„Incendiu complex comercial Soș. București-Urziceni, zona Doraly, cu degajări mari de fum. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție. DSU -IGSU”, este mesajul pe care l-au primit cetățenii prin sistemul Ro-Alert.

13.08: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, Daniel Vasile, a spus că fumul este extrem de toxic și că patru persoane au făcut atac de panică.

”Manifestare violentă, dispozitiv pe laturile depozitului, nu se poate intra în interior. Sunt patru persoane cu atac de panică la ambulanțele SMURD”, informează reprezentanții ISU București-Ilfov.

Circulația este oprită pe DN2.

„Circulaţia rutieră este oprită pe DN 2, pe ambele sensuri de mers, ruta ocolitoare fiind: Centura Bucureşti – DJ 300 Moara Domneacă - Găneasa – DJ 100 - Afumaţi - Ştefăneşti – DJ 200 – Centura Bucureşti. La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje de pompieri, care încearcă lichidarea incendiului”, informează Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Potrivit ISU Bucurețti-Ilfov, flăcările se propagă rapid.

”Nu sunt victime, nu avem informații ca ar fi fost persoane prinse”, a declarat șeful DGSU, Raed Arafat.

17 autospeciale de stingere, Detașamentul Special de Salvatori și 3 autoscări intervin, la ora transmiterii știrii, în comuna Afumați, județul Ilfov, pentru a stinge un incendiu produs la un centru comercial, pe o suprafață de aproximativ 3.000 de mp.