Fugarul condamnat la opt ani de închisoare pentru împuşcarea unui pădurar din judeţul Arad, dat în urmărire naţională pentru că se sustrage executării pedepsei, este căutat de poliţişti şi jandarmi de peste o lună, pe dealurile împădurite din zona Gurahonţ, unde s-ar ascunde, în ultimele zile fiind folosite şi camere cu termoviziune, însă deocamdată au fost găsite doar urme ale prezenţei condamnatului, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipaje ale Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, dar şi poliţişti de la posturi din mai multe localităţi din judeţul Arad, ajutaţi de jandarmi şi pădurari, continuă de mai mult de o lună căutarea fugarului Valentin Tamaş, condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, a declarat, luni, că zona în care se acţionează are o suprafaţă de peste 400 de hectare, fiind vorba de dealuri împădurite, greu accesibile. Fugarul este căutat în sălaşuri, cabane, precum şi în toate localităţile din zonă.

"Bărbatul este urmărit naţional, iar căutările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad", a precizat Iuga.

Surse din cadrul echipelor care participă la căutări au declarat, pentru Agerpres, că în pădurile din zona Gurahonţ au fost găsite urme care se presupune că au fost lăsate de fugar, însă acesta şi-ar muta poziţia în permanenţă, el cunoscând foarte bine locurile, pentru că a copilărit în zonă. Au fost găsite urme de foc sau resturi de animale pe care le-ar fi vânat pentru a se hrăni.

Potrivit surselor, fugarul este tratat ca un individ periculos şi se crede că are asupra sa o armă de vânătoare.

După ce au folosit câini antrenaţi şi chiar un deltaplan care a survolat dealurile împădurite, în ultimele zile poliţiştii au folosit şi camere cu termoviziune, însă deocamdată nu au reuşit să-l observe pe fugar.

La acţiunile de căutare participă peste 50 de poliţişti, ajutaţi de jandarmi şi pădurari.

La sfârşitul lunii martie, Valentin Tamaş a fost condamnat definitiv, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Timişoara, la opt ani de închisoare cu executare, însă nu s-a predat după sentinţă.

În 10 martie 2017, bărbatul căutat fusese reţinut, alături de un alt suspect, după ce ar fi tras mai multe focuri de armă asupra unui pădurar de la Ocolul Silvic Gurahonţ, care se afla într-o acţiune de depistare a braconierilor din zonă. Asupra victimei s-a tras atât în timp ce se afla la volanul autoturismului, în urmărirea braconierilor, cât şi când a coborât din vehicul. Braconierii au folosit muniţie de tip "poşuri", cartuşe interzise a se folosi în vânătoare.