În apropierea mormintelor din cimitirul evreiesc din Buzău, aflat la marginea orașului, trecătorii pot observa, de ceva vreme, o mică grădină unde a fost cultivată ceapă, transmite Mediafax.

Ceapa printre morminteFoto: stiridebuzau.ro

Cel mai probabil, leguma a fost plantată de bărbatul care are grijă de cimitir. În anii trecuți, o altă persoană creștea găini.

Lionel Zosmer, unul dintre puținii evrei din Buzău, a declarat că, cel mai probabil, ceapa a fost cultivată de îngrijitorul cimitirului evreiesc.

„Este un bărbat care a fost lăsat să locuiască aici și în schimb are grijă de cimitir. Îngrijește mormintele, face curat, este și paznic. Sigur el este cel care a plantat și ceapa. El abia a venit. De șase luni stă. A reușit să pună doar ceapă. Anii trecuți au fost și găini”, a declarat Zosmer.

Acesta este de părere că nu este normal să plantezi ceapă în cimitir. Cu toate acestea, firele au ieșit mult din pământ, iar mica grădină se află lângă morminte, la intrarea în cimitir. „E cimitir și e absurd să plantezi, să culegi și să mănânci”, a afirmat Lionel Zosmer.