Ministrul interimar al Justiției a spus luni, cu privire la decăderea din atribuții a doi secretari de stat preluați de la Tudorel Toader că este un ”lucru de normalitate” având în vedere că răspunderea pentru decizii și cheltuieli îi aparține, transmite Mediafax.

Ana BirchallFoto: Agerpres

”În legătură cu acest aspect, este o decizie pe care eu am luat-o exact în momentul în care am preluat interimatul și am preluat toate atribuțiile pe care eu le-am considerat necesare. Nu am făcut nimic altceva decât ce am făcut și în februarie 2017 și e un lucru de normalitate, având în vedere că eu răspund și este absolut normal să știu pe ce se cheltuiesc banii, cum se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează, deci sunt lucruri absolut normale legate de buna desfășurare a activității curente. Deci, absolut toate speculațiile care au existat în ultima perioadă legate de acest aspect sper să fie clarificate”, a spus luni ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall cu privire la lăsarea fără atribuții a doi secretari de stat preluați din mandatul fostului ministru Tudorel Toader.

Site-ul Ministerului Justiției arată că doi dintre secretarii de stat preluați de la Tudorel Toader, Nicolae Liviu Popa și Sebastian Costea, deși își mențin funcțiile de secretari de stat, au rămas fără atribuții. Acestea au fost preluate de ministrul Birchall.